reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

nooo moja jak jemy to patrzy i otwiera buzie a jak jej nie daje to rykkk:-D

odnosnie tej kaszki z nestle ona jest na mleku juz , wiec mam dodac do mleka bebika lyzke czy lyzeczke tej kaszki ? czy zozrobic w wodzie i wtedy podac???
kupilam kaszke po 4 mc nie pisze nic ze po 6 mc (sorki jesli temat był juz przerabiany , nie mam czasu przeszukac forum)

Hej, też mam tą kaszkę. Jak dobrze na opakowaniu poszukasz to jest tam gdzieś napisane małym drukiem, że przy ekspozycji na gluten podawać 2-3 łyżeczki. Rozrabiam to wodą i daję łyżeczką. Na początku gotowałam zwykłą kaszę mannę, ale za dużo z tym zachodu :szok:.

reklama
Ktoras z was pisala o sloiczku ziemniak z dynia- w sobote i niedziele zapodalam taki malemu- ja myslalam ze sie spawiuje jak musialam to posmakowac czy cieple- mlody wcinal- dzis sama ugotowalam ziemniaka z dynia- mmmm jedna lyzeczka mlody- jedna ja - pychaaaaa.... doprawdy niewiem co oni tam dali ze to tak smierdzi i smakuje jak g...no:szok:

Zauważyłam, że mały źle reaguje na owoce leśne :-( raz dostał jabłko z owocami leśnymi i źle zareagował, odczekałam ponad 2 tygodnie, dzisiaj dostał sok jabłko + porzeczka i go przegoniło :-( nie woda, ale rzadka, miękka kupka :-( albo te owoce wcale nie są po 4 i 5 miesiącu, albo mój źle je toleruje :eek: na noc zapodam mu kleik ryżowy z mlekiem i mam nadzieję, że przejdzie :confused2::confused2:

Aniu to chyba twój źle reaguje:sorry: moj jadl juz kaszke z owocmi leśnymi i wszystko dobrze...sloiczk z owocami leśnymi tez dobrze ...no chyba poprostu musisz sie wstrzymac z ich podawanie narazie:sorry:

aaa i dodam ze sok z jabłka to rozluźnia kupe...

wczoraj podalam malej ta kaszke manne dzis znowu i caly dzien ulewa , dwa razy tez po mleku troche zwymiotowala czy to moze byc przez te kaszke?

andav ja to pisałam o tym słoiczku ziemniak-dynia, przezyłam koszmar wąchajac to a jak posamakowałam to reakcja jak u ciebie czyli paw :-D do teraz jak sobie pomysle o tym słoiczku to mnie trzęsie

Natalka po samym soku z jablek nic mu nie jest. Pil brzoskwiniowy, marchewkowy, jablko+winogrona z owocow tez srobowal wszystko co moze tylko nie podeszly mu lesne i ta porzeczka... poza tym kupa ma po nich zapach jakby ich nie strawil ew.lekko nadtrawil. Moze on akurat potrzebuje czasu.....

Patina - ja bym sie wstrzymala z podawaniem kaszki jak sie wszystko uspokoi sprobowala jeszcze raz.

reklama
dziewczyny apropo dyni- chcialabym robic malemu tez te papki w zime- myslicie ze dynie mozna zamrozic? lepiej surowa czy ugotowana? chcialabym porobic w sloiczkach ale nie mam tak duzo malych sloiczkow :(

Do góry