reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

nie liczyłam nigdy ale na około 4-5 dni a obecnie mam jedną całą puszke i pół tej jedynki jeszcze no i dziś S kupił już 3 puszki tej dwójki
wiec jak sie skończy ta jedynka chyba dać bez wahania juz dwojke tak? Czy to jakoś stopniowo się przechodzi?

udało mi się kupić od takiej babeczki 3 puszki po 450g za 30zł;-)
a normalnie zapłaciła bym za 3 puszki 70zł

reklama
marisamm - to fajnie, bo juz sie niemal czulam jak ostatni Mohikanin ;-)

wikasik - ale po psie nie trzeba az tyle sprzatac :-D Poza tym z psem jest prosta sprawa - od cycka juz oddzielony, kly ma, informacji jednoznacznych dot. zywienia wilkow pod dostatkiem :-p

nie liczyłam nigdy ale na około 4-5 dni a obecnie mam jedną całą puszke i pół tej jedynki jeszcze no i dziś S kupił już 3 puszki tej dwójki
wiec jak sie skończy ta jedynka chyba dać bez wahania juz dwojke tak? Czy to jakoś stopniowo się przechodzi?

udało mi się kupić od takiej babeczki 3 puszki po 450g za 30zł;-)
a normalnie zapłaciła bym za 3 puszki 70zł
no mozesz odrazu dac ta dwojke jak ci sie skonczy 1 ale jak chcesz mozesz wczesniej wprowadzic stopniowo zmiane mleka ...kazdego dnia zastepujac 1 posilek ze starym mlekiem na jeden z nowym mlekiem.ja je 4 posilki mm to zajmiue to 4 dni;-) i tak i tak robia rodzice;-)

Anik jak mam ten ziemniak + szpinak z bobowity ale krowie mleko nie jest wcale szkodliwe przecież wszystkie mm są z krowiego mleka .No chyba ,że dziecko ma nietolerancje ale to wtedy chyba jakieś sojowe pije:-)

Natalka - dzięki :p mój ulewa mniej jak ma wszystkie zagęszczane :))

Azula - wiem :)) ale są na forum dzieciaczki, które mają skazę, więc wkleiłam, żeby się mamusie nie nacięły ;) w Hippie jest i mleko i śmietana :))

No tak Anik:-).Amelce tak sobie smakowało ale to nowy smak i zjadła tylko 3 łyżeczki co potem proponujecie ?Czy już coś z mięskiem czy jeszcze jakieś jarzynowe

nie ale mam probki w domku wiec kuknełam:cool2:
moj je 180 mm( 6 miarek) + 4 kaszki
ja bede dawala kleik do mleka 2 bo maly po tym mi nie ulewa wiec zgaeszczac bede :tak:

a i zapewne jakas kaszke mleczna ryzowa tez dostanie a zeby na mleku zaoszczedzic:-p

ja podaje dziennie caly słoiczek bo moj tyle zjada i mu starcza ...póki co :-)i codziennie cos innego je :tak:

ja kupuje jutro tez kaszke bobovity i zaczynamy glutenowanie :-)
No widzisz :-) moj tez je cały słoiczek...tzn ja gotuje ale dzielę porcje na słoiczki wiec jednorazowo zjada 130g zupki

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim
Zgadza się. Natomiast bardzo czesto jest tak ze dzieci bebikowe,nanowe, bebilonowe dostają rózne kaszki i jest ok. Ja po zmianie mleka na 2 wypróbuję kaszki bobovity(mleczne), bo teraz daje bobovite ale bezmelczną
suzi ty juz jestes na mleku 2 ??
mi lekarka przepisała recepte na ostatnia puszke 1 a reszte juz na 2. To chyba nie za wczesnie???
Nie kochana jeszcze nie, ale dzis kupię 2:tak: i będę stopniowo podawala:tak:

Co do glutenu to ja kupiłam łyskawiczną kasze manne lubelli. bo te pozostałe które widziałam w sklepie sa mleczne, a ja takiej nie chce:blink: Wiec tym oto sposobem dzis podalismy pierwszą porcję glutenu:tak:

Idę suszyć włosy a potem wio na spacer:-D Miłego dnia i smacznego bo pora obiadowa ;-)

reklama
Ja kupiłam kaszę mannę z bobvity... My dopiero w 6 miesiącu ją wprowadzimy, więc mamy jeszcze troszkę czasu :)

Azula - mój szpinaku w ogóle nie chciał, wszystkie 3 łyżki wypluł, teraz zachwyca się zupką jarzynową :) więc moge to wywalić :/

Do góry