reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

hej dziewczyny powiedzcie mi w jakiej ilości podajecie te dania ze słoiczka...??i co dzień co innego podajecie czy jak...??/
Co do glutenu to ja zacznę wprowadzać jak mały skończy 5 miesięcy będę dodawać do tych zupek 1,5 łyżeczki kaszki z bobovity..

reklama
no własnie ja przeczytalam sklad i u mnie tej skrobi nie ma..... chyba ze gdzies mi umkneło albo pod inna nazwa jest:eek:
a to Wy juz jesteście na 2?

suzi zdawaj relacje i pisz co dajesz jak mozesz;-):tak:
Jasne:)

Po 6 miesiącu są również kaszki bezmleczne i wtedy idziemy tym samym torem co teraz:-p woda/MM/kaszka i tu jest paradoks zagęszczania a raczej: "nie należy" :eek:

Jutro wędruję na zakupki i obkupie się w jak to mój mąż mówi "gluty" :cool2:

I jeszcze jedno ile Wasze dzieci wypijają kaszki na MM/bezmlecznej?
Tak jak robicie mleko np 180 wody + 6 mierek MM + kaszka?

Ostatnia edycja:
a to Wy juz jesteście na 2?

I jeszcze jedno ile Wasze dzieci wypijają kaszki na MM/bezmlecznej?
Tak jak robicie mleko np 180 wody + 6 mierek MM + kaszka?

nie ale mam probki w domku wiec kuknełam:cool2:
moj je 180 mm( 6 miarek) + 4 kaszki
ja bede dawala kleik do mleka 2 bo maly po tym mi nie ulewa wiec zgaeszczac bede :tak:

a i zapewne jakas kaszke mleczna ryzowa tez dostanie a zeby na mleku zaoszczedzic:-p

hej dziewczyny powiedzcie mi w jakiej ilości podajecie te dania ze słoiczka...??i co dzień co innego podajecie czy jak...??/
Co do glutenu to ja zacznę wprowadzać jak mały skończy 5 miesięcy będę dodawać do tych zupek 1,5 łyżeczki kaszki z bobovity..

ja podaje dziennie caly słoiczek bo moj tyle zjada i mu starcza ...póki co :-)i codziennie cos innego je :tak:

ja kupuje jutro tez kaszke bobovity i zaczynamy glutenowanie :-)

Amelka 3 dni słoiczek jadła bo pisze zużyć do 48 godzin więc zmieściłyśmy się w czasie .Jak ktoś zaczyna lepiej kilka dni podawać to samo bo inaczej ewentualnej alergii się nie zauważy.U nas było najpierw jabłko potem jabłko + marchewka ,a jutro zaczniemy ziemniak + szpinak

a najlepiej by bylo zaczac od dan jednoskładnikowych a pozniej dopiero łaczonych zeby wlasnie wykluczyc na dany produkt alergie...ja sie w to bawilam prze pierwszy tydzien ...potem lecialam roznymi słoiczkami bo moj na 1 posiedzeniu zjadal caly wiec co mu bede odmawiac.... poki co nic mu nie jest i na nic alergii nie ma . Ale wiadomo kadzy dziec inny i kazda mam powinna po swojemu zrobic :tak: owocowy sloiczek starcza na 2-3 dni ale obiad juz nieee:sorry: azula moj ziemniaki + szpinak to jadł az mu sie uszy trzesły tylko słyszałam "mmmm" :-) a jak ja to spróbowałam to myslalam ze puszcze pawia:no::-p od pazdziernika bede juz gotowala cos sama + czasami cos ze sloiczkow np.cos z dynia bo nie chce mi sie tego gotowac:-p pierwsze co to zje brokułka od mamusi:-) i potem cos z mieskiem:-) owoce tez beda w wiekszoci sloiczkowe ...na wszystko przyjdzie czas;-)

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim

a własnie dla mnie jest jasno wszystko wytłumaczone z tym glutenem;-)http://www.bobovita.pl/cms/images/clipart/PDF/gluten.pdf

tak w kaszkach bobovity jest mleko bebiko wiec np jak bys chciala zaczac podawac gluten to masz do wyboru kaszke manna z nestle z mlekiem nan albo bobovite z bebiko ( pomijajac zwykla manne oczywiscie ta kóre dzieczyny cycowe kupuja;-))...to lepiej zeby dawac juz z tej firmy z jakiej podajesz mleko ...wiesz to roznie bywa moze od kaszek z innym mlekiem bedzie ja bolał brzuszek;-)mozesz podac oczywicie ale po co mieszac?;-) i tak samo sie tyczy kaszek mleczno-ryzowych :tak: ja sama ryzowa mam nestle ale juz mleczna ryzowa to bobovity bo moj tez pije bebiko;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry