reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

czytam sklad na puszkach i jakos nie widze szczegolnej roznicy... nic tam nie widze o jakiejś skrobi czy cos...jakas ciemna jestem w temacie

robiłam teraz lali mleko i dałam jej tez jedna miarke mleka 2 ..stopniowo juz wprowadzam

reklama
pieszczoszka - moze nie tyle o same skladniki tu chodzi co o ich proporcje (czegos jest wiecej / czegosos mniej). Juz kiedys o tym pisalam ale powtorze: niemieccy pediatrzy zdecydowanie odradzaja wprowadzanie mleka 2, uwazajac ze to jedynie chwyt marketingowy i ze nie jest ono dobre dla dzieci (jaki by producent nie byl). Wg. nich najlepsze dla dziecka jest mleko 1 (czy jak to sie nazywa w w DE: pre)

Kupilam kleik pszenny, jest napisane od 6 miesiaca, nie ma u nas nic z glutenem od 4 mies. Jeszcze nie wiem, czy podam malemu, ale jakby co, to jest w spizarce.

Ja dzisiaj podałam tą mannę z bobovity i myślałam, że Ula wciągnie ją z łyżeczką :-D Była zachwycona a zrobiłam ją "tylko" na wodzie. Dostała też dzisiaj marchewkę ale szału nie było. Dużo bardziej smakował jej wczoraj sok z marchewki.

Pieszczoszka u nas ta kaszka to tyle o ile bo o gluten chodzi. Bo smaki to "zna" różne- staram się urozmaicać swoją dietę a wiadomo, że to przenika do mleka.

reklama
Moj juz po pierwszym ziemniaku jak na prawdziwego "kartofla"(niemca) przystalo :-D Jadl i strzelal ciekawe miny co tez ta matka mu do buzi wciska ale nie powiem zeby trzasl sie z radosci :-D

Jak wy to robicie? czekacie do pierwszej kupy- czy wszystko w porzadku czy jutro tez mu zapodac tego kartofla?
Modlcie sie zeby mi pospal troche dluzej- dzis bylam na skraju wyczerpania psychiczno fizycznego- bo znowu lewa piers strajkuje i kosmicznie boli- w sumie wszystko mnie przez nia boli ale to zaraz opisze na odpowiednim watku:tak:

Do góry