reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

a skad to wiesz o brukwi???? ooo to jednak sa rowiesnikami bo moj w 39 tyg rodzony.... 3.

gdyby nie to ze synek mi gloduje to pewnie dalej bym cycowala- bo to takie nieskomplikowane- choc nie przecze ze cieszy mnie juz widok jego minki na nowe smaki.

reklama
andav - wiem z historii, bo to bylo kryzysowe warzywo w czasie II wojny :confused2:Poza tym tak jak Ty pomylilas je z burakiem cukrowym tak ja je pomylilam razu pewnego z Futterrübe (czyli burakiem pastewnym, ktory rosnie m.in. u babci mojego meza w ogrodku) a na bledach czlowiek uczy sie najszybciej. Przynajmniej powinien ;-)

Kugela- laktacja nie jest problemem bo Młoda zjada z jednego cyca i jest zadowolona. Jak podam drugiego to pomamle 2-3 minuty i nie chce więcej. Nie woła o jedzenie częściej niż 4-5 godzin więc wnioskuję, że głodna nie jest. Po prostu za mało przybiera na wadze. W 6 tygodni tylko 400 gram.

Katasza - pamietam ale tym bardziej nie widze rozwiazania w rozszerzaniu - jesli Ula ma teraz takie tempo to ma, czego bys w nia nie wciskala - czy piers wlasna czy z kurczaka ;-) A moze ona wiecej przybrala niz te 400g, tylko przy poprzednim wazeniu miala pelny brzuszek i pecherz a teraz byla wysikana+wykupkana+na glodniaka?

a ciekawa jestem czy ta skrobia jest w bebilonie pepti 2.
Dowiem sie dopeiro jak mi je przepisze .
ta znajoma wlasnie podaje bebilona pepti 2 i ona zageszcza kleikiem ryzowym.
a ja bym chciala dzis dac Malemu troszke jabluszka na sprobowanie takiego z sadu tesciowej. i mam pytanie do Was: czy mam je gotowac czy surowe podac?
jedni podaja surowe drudzy gotowane....ale zdrowsze surowe

Kugela - ja nie zamierzam z cycka rezygnowac - mm nie będę podawać wcale, jak da radę. Rozmawiałam dzis z pediatrą, dwa tygodnie temu kazała mi kontrolować wagę jak byłam z małym, bo od szczepienia sprzed 2 tygodni nie przytył nic - zero. No i dzis dwa tygodnie mijają i zważony na wadze łazienkowej ma 6800 - z pampersem. Więc albo przytył 200, albo 300g przez 4 tygodnie. Cyca je z zapałem, w nocy co 1-3 godzin, w dzień co 3. Najada się, musze mu drugiego wmuszać - a za chwile znowu jest głodny. Tak jakby szybciej spalał to niż nadążał z jedzeniem. Pytanie też ile on przyswaja sobie z mojego mleka, bo przez ta skazę/alergię to może mieć problem - kupy są częste i rzadkie z grudami - nigdy nie było mniej niż 5 kup dziennie. Może powinnam całkiem nabiał wyeliminować, ale wtedy to juz całkiem wyłysieję i zeby mi wypadną...

Kurde - zawsze był na 75 centylu z waga - a dzis na tej stronce co podała któraś, ma 25-50...

reklama
Dbra juz wszystko wiem odnośnie BoboVity:-D przestudiowałam poradnik i jutro startujemy z glutenem...długie 4 miesiące przed nami:tak: no ale damy radę! Oby nie bylo niespodzianek:confused2:

Do góry