reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

andav, 20. Zuckerrübe to burak cukrowy a Steckrübe to... brukiew :-D To juz nasz burak czerwony (rote Beete) zdrowszy ;-) Do DM mamy niestety 50-80 km (w zaleznosci od filii) ale maz czesto zahacza po drodze z pracy. To moja ulubiona drogeria :-) Olej rzepakowy nie jest zly ale ja osobiscie uwazam, ze lniany lepszy :happy:

reklama
Pieszczoszka sama nie wiem...chyba zakupię tą z bobovity:)

Również wiem że nie wolno zagęszczać mleka 2 czyli np kaszka malinowa w tym wpadku odpada? czy kupuje się już kaszki które maja w sobie MM?:eek:
a dlaczego nie wolno :confused2: ja tam pierwsze slysze .... moja znajomadaje 2 i zageszcze normalnie:eek: i sa przeciez tez juz mleka nastepne z zagestnikmi,i np.bebiko 2R

a ty suzi jakie masz mleko ???

suzi ja juz pisalam wczesniej ze na ich stronie masz przelicznik glutenu jak uzywasz ich kaszek

oo to moj starszy od twojego.... no widzisz i taki to oto moj niemiecki a pytalam sie slubnego :) no wiec brukiew a nie burak cukrowy- koryguje- ja do dm mam niestety 20 km choc to tez moja ulubiona drogeria- uwazam ze najtansza- u nas w pipidowie ihr platz kroluje :sorry:

a dlaczego nie wolno :confused2: ja tam pierwsze slysze .... moja znajomadaje 2 i zageszcze normalnie:eek: i sa przeciez tez juz mleka nastepne z zagestnikmi,i np.bebiko 2R

a ty suzi jakie masz mleko ???

suzi ja juz pisalam wczesniej ze na ich stronie masz przelicznik glutenu jak uzywasz ich kaszek
Kochana ja rownież pisałam wczesniej dlaczego sie nie zagęszcza:-D;-) tą informacje którą wstawiłam mam z poradnika hippa. ("mleko2 zawiera skrobie, dlatego nie należy go dodatkowo zageszczać", dla przypomnienia)

Natalka wybacz pominęlam pytanie na jakim mleku jestesmy: jedziemy na nanie:rofl2: To moze poszukam kaszek z nestle? bo wiem ze jak usiłowalam zmienic na bebiko to był kosmos z brzuszkiem:eek: wiec po kaszkach mlecznych bebiko moze byc podobnie.

andav - my teraz nie mamy nic, bo byl tylko Schlecker :-pCiesze sie, ze padl, bo to jeden szajs byl :wściekła/y:10km od nas jest Rossmann. DM nie dosc ze tani to jeszcze ma wybor o niebo wiekszy niz Rossmann. Ale fakt, Ihr Platz to badziew :no: A ile Twoj starszy? Moj to przenoszony, na poczatku 42.tc sie urodzil. W kazdym razie te brukiew zostaw w spokoju, bo ona niezbyt wartosciowa a w dodatku moze oslabiac przyswajanie jodu :no:

Dziewczyny - czy ja jedna jedyna zamierzam zostac jeszcze na cycku bez dodatkow? :szok: Samotnie mi :no:

reklama
Kugela zamierzać to i ja zamierzałam ale w związku z małym przyrostem wagi jest jak jest. Chociaż bardzo symboliczne to rozszerzanie diety u nas.

Do góry