reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

A tu jest kasza do gotowania ,ale 1 minutowa.:tak::tak:
Lubella.pl - Lubella - Kasza manna błyskawiczna
Tą kaszkę robiłam małej przez pierwsze dni ,a potem to już ta błyskawiczna z owocami z bobovity.
Z racji dzisiejszej biegunki podjęłam decyzję ,że odstawiamy na razie gluten i lekarz powiedział,że to bardzo dobry trop.Szkoda na tym etapie małej jelita dodatkowo obciązać.

reklama
Pieszczoszka sama nie wiem...chyba zakupię tą z bobovity:)

Również wiem że nie wolno zagęszczać mleka 2 czyli np kaszka malinowa w tym wpadku odpada? czy kupuje się już kaszki które maja w sobie MM?:eek:

Ostatnia edycja:
andav - moj tez patrzy na mnie jak jem ale rowniez kiedy czesze wlosy, robie glupie miny, gadam przez telefon - generalnie dla niego mama to jak telewizor :-D Nie no, jak masz sie zameczyc to pewnie ze lepiej pomyslec o rozszerzeniu.

Dziewczyny - a czemu Wy gotujecie te manne :confused: Wyslalam dzis (przez Wasza gorliwosc i mnie sie udzielilo :-p) chlopa na zakupy - przyniosl mi manne i owies jako kaszki z glutenem dla niemowlat po 4. miesiacu (andav - info dla Ciebie: pelnoziarniste Grießbrei i Haferbrei, bio, Alnatura, z DM), w skladzie jest tylko pszenica / owies a przygotowanie polega na zalaniu przegotowana woda w temperaturze ok. 50st. i pozostawieniu do wystygniecia do temperatury spozycia - tak latwo przygotowac mala ilosc. Ani deczka o gotowaniu. To jak to rozumiec teraz - czemu Niemcy nie kaza gotowac?

kugela on patrzy na mnie ja w tv ale jak cos jem to poprostu zamiera i dokladnie obserwuje kazdy moj ruch lyzka czy np. jablko- to inaczej wyglada niz zawsze- tak ze az mi to jedzenie staje w gardle :-p

Moja lista warzyw na poczatek to: ziemiak, cukinia, marchew, kalarepka, burak cukrowy i pasternak (jak go gdzies dostane w sklepie:szok:)

sluchajcie a skad wiadomo ze u niemowlecia jest rozwolnienie? jak on zawsze te kupy ma rzadkie?

haha, andav, swietnie to opisalas :-D Moj sie lubi patrzec jak jem ale jak mu podtykam to jedzenie pod nosek to go juz nie interesuje ;-) Ja to sobie kombinowalam, ze on mysli, ze mama sie tak samo bawi jak on - wkaldajac rozne rzeczy do pyszczka :-p:-D

Pasternak dostaniesz w kazdym wiekszym bio sklepie (np. Reformhaus). Poza tym jest juz gotowy w sloiczkach np. w DM - sam a takze z ziemniakiem oraz w wersji menue czyli z mieskiem. Ponadto rosnie u nas w ogrodku :-D Buraka cukrowego zdecydowanie odradzam :no: Przeciez to cukier :szok: Skad Ci ten burak do glowy przyszedl? :confused:

te wszystkie warzywa wymienila mi polozna- w tym wlasnie- azula- kalarepke i wlasnie buraka - steckrübe to burak cukrowy tak?

A TY MASZ U SIEBIE DM? szczesciaro jedna!

aaa do wszystkiego polecila dodawac lyzeczke oleju rzepakowego...zapytalam czy nie lepiej maselko powiedziala ze olej rzepakowy zawiera lepszy tluszcz

kugela a ktorego maja ty rodzilas?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry