reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Ollena - będę próbowała dalej. może spróbuję kaszkę malinową zrobić gęstą do jedzenia łyżeczką? (w butli dostaje właśnie malinową i lubi). wiem, że nie chodzi o łyżeczkę, a o smaki, ale może ją przekonam, że z łyżeczki może być smaczne papu?

krzesełka do karmienia są dla dzieci, które pewnie siedzą, wg mnie nie ma co na siłę wkładać. Hanusia nie siedzi, nie podpieram jej (jak je to jest podparta, ale nie jak do siadu) i nie biorę na kolana na siedząco. dzieciaki mają na to czas i będę siedzieć kiedy poczują się do tego gotowe. myślę, że koło 6m to będzie, więc niedługo:)

reklama
Ja na plamy polecam szare mydło albo ten właśnie odplamiacz z biedronki.
Ja też karmię albo na leżaczku albo ja siedzę na łóżku i mam zgięte nogi w kolanach i Hanuś leży na moich udach.U nas karmienia łyżeczką idzie super na początku może z dwa razy wypluwała bo nie wiedziała o co chodzi i że trzeba połykać a teraz to wcina tak że jednego nie zmiele a już ryczy o następne.Jak narazie hitem jest marchewka z ziemniakiem z hipa bo dynia jej nie podeszła ale jej się nie dziwię bo była ochydna ,deserki to obojętnie jakie a kaszka to tylko malinowa ale z łyżeczki i dość gęsta musi być.

moj dzisiaj jadl dynie z ziemniakami ..pozaral w 15 min tak mu smakowalo :-) mi nie za bardzo :-p ale stwierdzam ze moj berbeć to jest wszystkożerny i ogolnie nie wybrzydza :-) wiec narzekac nie moge :-)ciekawe jak mu sama ugotuje czy bedzie chcial tez z taka ochota jesc :-p:sorry:

moje krzeselko jest od 6 m i ma regulacje oparcia do pozycji pollezace.

Ostatnia edycja:
Zanetaa niektore krzeselka sa dla dzieci od 0+
Ollena , Zanetaa moze sprobujcie same ugotowac moze w tedy dzieciaczki chetnie zjedza. Pamietam ze moja corka nie chciala sloiczkowych dan plula nimi strasznie a jak sama ugotowalam to wcinala, synus narazie je wszystko.

Dzis zjedlismy pierwszy raz zupke z mieskiem :-) Pierś indyczą mamusia zaserwowała...
I zeszlam pól miasta za królikiem ale nigdzie nie mają:no: Znalazlam jeden sklep,ale mrożony i to pakowany po kilogramie...wiec to troch za dużo:sorry:

No ja Amelce jednak trę jabłuszko i tak podaję już po troszku choć przy karmieniu piersia to powinnam zacząć za jakieś dwa tygodnie ale jej smakuje ,a karmię Amelkę na krzesełku ono ma funkcję ułożenia pod kątem więc dziecko nie siedzi choć swoją drogą bardzo siedzieć już chce:-D.O tak się karmimy 100_1051.jpg

suzi - skąd Ty jesteś? może jak niedaleko to uda się podrzucić domowego króliczka, jak będziemy zabijać:)

zrobiłam Nutelce 2 dni spokoju od zupek, spróbuję jutro od nowa. gotować średnio mogę, bo nie mam dostępu do dobrych produktów. trzeba by było jechać do miasta obok, a to już nie z tej wypłaty..

reklama
Do góry