reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

My jemy w bujaczku jeszcze. Na plamy kupuję odplamiacz w... Biedronce :p Oxy bodajże się azywa a super spiera :))

Mój zjadł zupkę :D Pod koniec była już lodowata :/ ale prawie całą porcję :D tylko usiłował ją chomikować w policzkach... :D

reklama
ja też karmię w bujaczku. Przez 3 dni nie mógł się przekonać do jabłuszka krzywił się i ocząsał niemiłosiernie:-D ale za czwartym razem już ok. Dziś dostał pierwszy raz marchewkę i pokochał ją od razu:-D na plamy mam to mydełko co as i też polecam wszystko po nim schodzi z marchewką żadnego problemu nie było przy spieraniu, ważne żeby robić to od razu. Są też takie fajne śliniaczki chyba z TT ala plastikowe czy gumowe które wystarczy wodą spłukać. Jutro chcę właśnie taki kupić.

Ostatnia edycja:
Ollena - mi też już się odechciewa, ale... Hanula nie chce jeść.. pluje i wręcz bryzga nawet jabłkiem, które do tej pory lubiła. myślę, że coś tam przełknie, ale to ułamek tego co wybryzga.. próbowałam kilku rzeczy, ale nic. i nie poddawałam się, ale zaczynam mieć dość po 4dniach plucia i krzywienia się. a żeby było zabawniej to jak już nie chce nawet pluć to napina się, pręży i przemieszcza pełzając (karmię ją na kanapie, opartą na kanapowej poduszce). ratunku...

u mnie to samo z karmieniem wypluwa napreza , odwraca głowe masakra ,nawet jeblko z marchewka nie smakuje a to słodkie :no: dzis podałam dynia z ziemniaczkmi jak weszlo do buzi to od razu plunła na pół pokoju maskara..chyba sprobuje sama jej ugotowac jakąś zupke ...Bartek pamietam te pierwsze jadł dopiero pozniej te z mieskiem juz nie chcial wiec gotowalam sama a ta cyrki robi od poczatku , nie ma matka na łatwizne gotuj:-D

reklama
Dzieki za rady ale tego typu mydelek nie mam skad dostac.
Narazie dzialam z Vanishem rozowym i bialym;) Tylko musze zmienic taktyke.

Krzeselko do karmienia wyciagne jak mala usiadzie sama, na sile jej sadzac nie bede.

Zaneta no rozumiem twoj bol, jak Mia zaczyna wypluwac to zaprzestaje podawania, nawet po 5 lyzeczkach czasami..

Do góry