reklama
natalka1704
Fanka BB :)
Zanetaa jak masz mleczno ryzowa to zrob tak jak pisze na opakowaniu no bo to jest na wodzie wiec przeciez do wody nie wrzucisz mniej lyzek kaszki bo dziecko wypije prawie sama wode ja dlatego kupilam sama ryzowa i zrobilam mleka jak zawsze 180 ml i dalam wpierw na probe 1,5 lyzki az w koncu doszlismy do 4 ;-)i tak juz zostalo;-) ja mam schowana tez kaszke mleczno ryzowo i zrobie tak jak pisza na odwrocie i podam łyzeczka ;-)ale to troche pozniej;-)najwyzej podaj mniej na probe w sensie moze na poczatek pol butelki a reszte jej zrob zwyklego mlekaalbo daj jej kilka lyzek na próbe;-)
anik.
Mama Krzysia :)
Zanetka - ja też do mleka daję samą ryżową, no ale my na HA więc póki co mleczno-ryżowej nie mogę mu podać muszę poczekać aż przejdziemy na Bebilon 2, lekarka powiedziała, że spróbujemy normalnego, już nie HA, więc czekam cierpliwie. Mój kaszkę malinową uwielbia, w zanadrzu mam dla niego jeszcze jabłkową Co do kupy - wiem, że kolor to po marchwi, dają jej tyle do tych zupek, że masakra. Bardziej mnie zapach odrzucił - zalatywała z lekka tymi owocami ale myślę, że to dlatego, że brzuszek nie dał rady jeszcze ich strawić, wstrzymam się z nimi, spróbujemy za jakiś czas znowu, może już będzie inaczej
Co do glutenu - na mm to po 6 miesiącu chyba muszę dokładniej w poradniku sprawdzić )
Co do glutenu - na mm to po 6 miesiącu chyba muszę dokładniej w poradniku sprawdzić )
As dziękuję nie wiedziałam o tej kaszce sinlac. Też spróbuję a gdzie ją moge kupić bo w tesco/auchan nie wpadła i w oko (może przeoczyłam).
pieszczoszka no cena tej kaszki boli ale cóż mam zrobić? Na dziecku oszczędzać nie będę. Trafił nam się taki egzemplarz i trudno. Mam tylko nadzieje,że mu przejdzie z czasem. Bo ponoć po okresie niemowlęcym dzieci wyrastaja czasem z azs i alergii.
pieszczoszka no cena tej kaszki boli ale cóż mam zrobić? Na dziecku oszczędzać nie będę. Trafił nam się taki egzemplarz i trudno. Mam tylko nadzieje,że mu przejdzie z czasem. Bo ponoć po okresie niemowlęcym dzieci wyrastaja czasem z azs i alergii.
natalka1704
Fanka BB :)
Gluten jest w 6 m-cu przy mm, nie w 5 ani nie po 6;-)
suzi idzie wam juz 6 m-c ;-)5 macie skonczony ;-)
suzi idzie wam juz 6 m-c ;-)5 macie skonczony ;-)
Ostatnia edycja:
As dziękuję nie wiedziałam o tej kaszce sinlac. Też spróbuję a gdzie ją moge kupić bo w tesco/auchan nie wpadła i w oko (może przeoczyłam)..
Joasiu, Sinlac kupisz np. w Rossmannie.
(.)(.)
Pediatra po dzisiejszej wizycie kazała jak na razie podawać gluten, tzn produkt z glutenem, ja podaję jak na razie tę mleczna manna z nestle, ale ponieważ ona jest na mm, a małej uczulenie nie znika zacznę podawać zwykłą kaszkę mannę gotowaną na wodzie (tylko jak to ugotować????). Po skończeniu 5 miesięcy możemy śmiało zacząć rozszerzać owockami i warzywkami.
Wczoraj R. dał Nini do polizania kabanosa, baaaaardzooo jej się podobało, ale bardziej szorowanie nim po dziąsłach niż smak.
reklama
Ale ta druga też jest dla alergików ;-) tyle ,że jej mniej w opakowaniu chyba.no ale tamta dla alergikow to ponad 20zł kosztuje
tak suzi moja je juz obiadki z kurczakiem i cielecinka
Teraz już nie pamiętam ,ale mój syn jest sinlakowy ;-):-):-)
Można kupić w necie,w sklepach Marcpol,w spożywczych takich zwykłych też często bywa.As dziękuję nie wiedziałam o tej kaszce sinlac. Też spróbuję a gdzie ją moge kupić bo w tesco/auchan nie wpadła i w oko (może przeoczyłam).
Tą kaszkę można stosować jako panierkę do mięsa ,tak samo jak kleik kukurydziany.
Można też na jej bazie smażyć placuszki ,naleśniki i inne pierdółki ,ale teraz już nie pamiętam
Być może gdzieś jeszcze przepisy mam ,ale gdzie???
Trzeba by poszukać.
Dla alergików świetny jest jeszcze amarantus ,a konkretnie mączka z amarantusa.;-):-):-)