reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoszka wprowadzałaś juz gluten i mięsko?
Ja ze wzgledu na szpital mam poczekac ok 2 tyg bo gdyby sie cos działo to nie bede wiedziała czy to od jedzenia czy tez znow cos sie dzieje!

U nas chyba jabłko z owocami leśnymi nie podeszło... Kupa miała lekki zapach tych owoców :dry: a - i jest ciągle pomarańczowa, ale to od marchewki, bo niestety w większości słoiczków jest jej przewaga :dry: Była miększa niż zwykle, ale na szczęście nie rzadka. Muszę się z tymi owocami najwidoczniej wstrzymać, a szkoda, bo bardzo mu smakowały :-(

Ale przecież alergia nie jest chorobą przewlekłą wg NFZ - ludzie chorują latami (jak mój mąż np. bo mnie dopadła nieco później) i zero refundacji. Głupie mleko HA a koszt 30 zł. za 400 g :/

a my na mm kiedy mamy wprowadzać gluten? lekarka mi powiedziała ostatnio ,że mam jej juz dawać łyzeczke dziennie kaszy manny do mleka , pomyliła się?

reklama
Patina - ja mam w schemacie w 6miesiącu i tak dawałam Bartkowi, Hani też tak dam.
trudno ocenić, czy się pomyliła, może uważa, że trzeba dać wcześniej, albo pokićkało jej się z (.)(.)...

anik - ja bym się Kochana tak nie przejmowała. kupa po marchewce będzie pomarańczowa - zjedz tyle marchewki (proporcjonalnie do swojej wagi) i obserwuj kupkę;)
jeśli chodzi o owoce leśne... cóż, dokładnie trawić to brzuszek nie będzie nowości. troszkę musi chyba się rozwinąć układ pokarmowy, stąd też "kawałeczki marchewki":)

dziś na taśmę poszła kaszka malinowa - daje któraś mleczno - ryżową? kupiłam i zastanawiam się skąd mam wiedzieć ile jej dać jeśli chcę zrobić w butelce? jak ocenić, czy ilość mleka jest odpowiednia?

Do góry