reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Pieszczoszka wprowadzałaś juz gluten i mięsko?
Ja ze wzgledu na szpital mam poczekac ok 2 tyg bo gdyby sie cos działo to nie bede wiedziała czy to od jedzenia czy tez znow cos sie dzieje!

U nas chyba jabłko z owocami leśnymi nie podeszło... Kupa miała lekki zapach tych owoców :dry: a - i jest ciągle pomarańczowa, ale to od marchewki, bo niestety w większości słoiczków jest jej przewaga :dry: Była miększa niż zwykle, ale na szczęście nie rzadka. Muszę się z tymi owocami najwidoczniej wstrzymać, a szkoda, bo bardzo mu smakowały :-(

Ale przecież alergia nie jest chorobą przewlekłą wg NFZ - ludzie chorują latami (jak mój mąż np. bo mnie dopadła nieco później) i zero refundacji. Głupie mleko HA a koszt 30 zł. za 400 g :/

a my na mm kiedy mamy wprowadzać gluten? lekarka mi powiedziała ostatnio ,że mam jej juz dawać łyzeczke dziennie kaszy manny do mleka , pomyliła się?

reklama
Patina - ja mam w schemacie w 6miesiącu i tak dawałam Bartkowi, Hani też tak dam.
trudno ocenić, czy się pomyliła, może uważa, że trzeba dać wcześniej, albo pokićkało jej się z (.)(.)...

anik - ja bym się Kochana tak nie przejmowała. kupa po marchewce będzie pomarańczowa - zjedz tyle marchewki (proporcjonalnie do swojej wagi) i obserwuj kupkę;)
jeśli chodzi o owoce leśne... cóż, dokładnie trawić to brzuszek nie będzie nowości. troszkę musi chyba się rozwinąć układ pokarmowy, stąd też "kawałeczki marchewki":)

dziś na taśmę poszła kaszka malinowa - daje któraś mleczno - ryżową? kupiłam i zastanawiam się skąd mam wiedzieć ile jej dać jeśli chcę zrobić w butelce? jak ocenić, czy ilość mleka jest odpowiednia?

Do góry