reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

(*)(*)
Dusia, Flaurka chyba jeszcze nie podawała, póki co ja mam to za sobą ;-) Ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle. Zagotowałam wodę, około 30ml do miseczki, przestygła na tyle, żeby była ciepła, łyżkę stołową płaską taką kaszki i z tego pół łyżeczki dla Gabrysia, reszta dla mamy ;-) Ale mniej robić, to już nie wiem jak :-D

Dzięki, źle doczytałam i myślałam, że Flaurka też poczęstowała Huberta kaszką:)

reklama
my od wczoraj jedną porcje mleka zagęszczamy kleikiem chciałam was dziewczyny podpytać czy teraz po kilku dniach podawania tego kleiku podać marchewkę czy próbować kaszkę byłam u lekarki ale moja na urlopie będzie dopiero za tydzien a ta u której byłam to nie wiem skąd się urwała ale nie wiedziała nic więc sama nie wiem jak to teraz podawać mi się wydaje że może marchewka a póżniej dopiero kaszka ale już sama nie wiem

kingutek - to zależy od Ciebie. wiele jest schematów i teorii od czego zaczynać, więc trzeba podawać jak się czuje. ja dałam klik ryżowy, kukurydziany i jabłko - kaszy nie zdążyłam kupić, ale jak kupię to dam zamiast kleiku.

anik - słodycz wcina jabłuszko, czy ukochane brzoskwinki:>? cudny i widać, że chętny:)

zajrzałam tu żeby zadać pytanie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jak dajecie kleiki i kaszki? na zmianę, w sensie rano kleik ryżowy, popołudniu kukurydziany,a wieczorem kaszę, czy pojedynczo?

zanetaa ja daje do wszystkich butli od rana mleko plus kleik kukurydziany a tylko na ostatnie mleko porzed spaniem dosypuje kaszki ;-)
kingutek mój je bardzo chetnie a kolejnosc co wprowadzic mysle ze zalezy od ciebie ;-) sprobuj moze kaszki smakowej moze to jej bardziej podejdzie ;-)

moja chetnie wypija mleko z kleikiem ryzowym. Dzis podalam jej do mleka łyzeczke kszki ryzowej tej bananowej i zobaczymy czy jakas alergia sie pojawi bo jezeli nie to pewnie zupka jarzynowa ja uczuliła albo słoneczko

jaka kaszke wy podajecie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry