reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

(*)(*)
Dusia, Flaurka chyba jeszcze nie podawała, póki co ja mam to za sobą ;-) Ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle. Zagotowałam wodę, około 30ml do miseczki, przestygła na tyle, żeby była ciepła, łyżkę stołową płaską taką kaszki i z tego pół łyżeczki dla Gabrysia, reszta dla mamy ;-) Ale mniej robić, to już nie wiem jak :-D

Dzięki, źle doczytałam i myślałam, że Flaurka też poczęstowała Huberta kaszką:)

reklama
my od wczoraj jedną porcje mleka zagęszczamy kleikiem chciałam was dziewczyny podpytać czy teraz po kilku dniach podawania tego kleiku podać marchewkę czy próbować kaszkę byłam u lekarki ale moja na urlopie będzie dopiero za tydzien a ta u której byłam to nie wiem skąd się urwała ale nie wiedziała nic więc sama nie wiem jak to teraz podawać mi się wydaje że może marchewka a póżniej dopiero kaszka ale już sama nie wiem

kingutek - to zależy od Ciebie. wiele jest schematów i teorii od czego zaczynać, więc trzeba podawać jak się czuje. ja dałam klik ryżowy, kukurydziany i jabłko - kaszy nie zdążyłam kupić, ale jak kupię to dam zamiast kleiku.

anik - słodycz wcina jabłuszko, czy ukochane brzoskwinki:>? cudny i widać, że chętny:)

zajrzałam tu żeby zadać pytanie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jak dajecie kleiki i kaszki? na zmianę, w sensie rano kleik ryżowy, popołudniu kukurydziany,a wieczorem kaszę, czy pojedynczo?

zanetaa ja daje do wszystkich butli od rana mleko plus kleik kukurydziany a tylko na ostatnie mleko porzed spaniem dosypuje kaszki ;-)
kingutek mój je bardzo chetnie a kolejnosc co wprowadzic mysle ze zalezy od ciebie ;-) sprobuj moze kaszki smakowej moze to jej bardziej podejdzie ;-)

moja chetnie wypija mleko z kleikiem ryzowym. Dzis podalam jej do mleka łyzeczke kszki ryzowej tej bananowej i zobaczymy czy jakas alergia sie pojawi bo jezeli nie to pewnie zupka jarzynowa ja uczuliła albo słoneczko

jaka kaszke wy podajecie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry