reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

moj narazie jeszcze nie ma zastapianego mleczka zupka bo za malo słoiczka je ale mysle ze jeszcze troche i tak bedzie ;-) ja juz daje kaszke ryzowa:tak:

reklama
Karolka zjada pełną pojemność słoiczka czyli ponad 130 ml ,bo sama gotuję ,ale cycuś też po tym musi być i już.
Nie da się podać tylko zupki i dziecko z niczym odłożyć .;-):-):-)
Ona wszystko cycusiem poprawia ,choćby to był soczek jabłkowy :-D:-D:-D:-D

a ja pragnę zauważyć, że jako mama butelkowa czuję się pominięta!
nasze dzieciaki tez musza mieć specjalnie wprowadzany gluten, z tym że później i w inny sposób.

Flaurka - foszę się na Ciebie!
:evil::evil:;-)

Zanetaa - nie fosz się, nie fosz - i tak zdominowałyście wątek, tak, że nasze metody wzbudzają oburzenie;)))

A co do glutenu u dzieci na mm to nie wiem jak, ale pediatra mówiła, że on bedzie w kluseczkach w zupkach, w skórce chleba i nie ma aż takiej zabawy jak przy (.)(.).

Jak bardzo chcesz to proponuje dla was znaczek taki:

-<###]

cóż, przemyślę to.. ale mi znaczki niepotrzebne, jakoś pamiętam kto jak karmi..

my wprowadzamy (w 6m) kaszkę zbożową do mleka w proporcji 2-3g/100ml. najpierw raz dziennie, później już jak poleci;) łatwiej, czy trudniej - nie mnie oceniać.

jakie to metody wzbudzają oburzenie, bo ja chyba nie w temacie jestem, albo po prostu głupia, bo nic tu wartego oburzenia nie widzę.. i poczekaj jak zaczniecie Wy wprowadzać!
ponad to ciągłe słuchanie o zatorach, tryskającym mleku, czy miękkich cyckach też jest męczące;p

No i stało się :p piękne minęło, zaczęła się nocna pobudka na mleko :D mojemu głodomorkowi już nie wystarcza samo mm, dzisiaj idę po kaszkę bo to nie ma sensu. 180 ml raczej nie zje, bo dopiero zaczął tolerować bez ulewania za każdym razem 150 ml, więc brzuś musi się przyzwyczaić. (Zresztą przy tych harcach, to on nawet herbatą ulewa :/ nieraz już taką ciut strawioną - zapaszek przedni)... a - no i może po kaszce "zwroty" się skończą :p

Natalka - ile posiłków agęszczasz kaszką? Wszystkie?

Anik. Krzyś skończył 4 miesiące i upomniał sie o swoje - widać na głos czytałaś mu forumowe debaty:))

Yolanta - ciekawa jestem, czy ta odrobina kaszki manny już zmieni kupe u malucha - jak cos zauważysz to napisz

reklama
anik - Hanula też je raz w nocy, mimo zagęszczania, może za mało? 1,5miarki.. ile Wy dajecie?

Nutka dostała dziś jabłuszko - jak jej smakowałooooo, zjadła 1/3 słoiczka - na pierwszy raz wystarczy! aż wkleję zdjęcie:)
100_2728.jpg
100_2720.jpgtak patrzyła jak zabierałam..

Do góry