reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
zanetaa te drugie zdjecia super hehehe:-D moj w nocy tez sie budzi ale w nocy mu nie zageszczam dostaje 150 mm i mu starcza :tak:......ale chyba zle zrozumialam cie ...wiec jeszcze raz odpowiem inaczej:-p moj do kazdego posiłku dostaje ok 2-3 łyzki kleiku a na kolacje kaszki jak nizej.i tez mimo to sie budzi :sorry2:

anik ja daje tylko na kolacje czyli ten ostatni wieczorny posiłek przed spaniem i daje 3.5-4 łyzki na 180 ml mleka. na inne posilki jest mm z kleikiem. niedlugo spróbuje mu podac ta kaszke łyzka i zobaczymy czy bedzie chciał tak jesc ;-)

dzisiaj dalam śliwke i zjadl prawie pol sloiczka :szok: tez smakowała:-)

Ostatnia edycja:
Flaurka - chyba tak :p a po cichu czytałam, widzisz jaki skubany ;))

Zanetaa - słodziutka Hania :) mojemu jabłko smakowało, ale w rankingu wygrywają póki co brzoskwinie, aż krzyczał o jeszcze! Dałam mu 1/3 słoiczka i robiłam ewakuację. Mój jak dostawał 1,5 miarki kleiku też mu było mało, przelatywało praktycznie jak mleko i jadł co niecałe 3 godzinki. Może spróbuj kaszkę? :)

Zagęściłam na próbę mleko kaszką z malinami - 3 łyżki na 150 ml, pojadł i jest szczęśliwy... Zastanawiam się teraz za ile dać mu "kolację"? Bo 3 godziny to chyba krótki odstęp?

Zwykla kaszka ryzowa czy kleik kupy nie zmienia, ciekawe jak manna.
Ale ja co do glutenu jestem za penoziarnistymi kaszkami a zwyklym, zapychaczu kich-mannie mowie nie.

nie pamietam ktorej dzieciatko nie chce pic z butelki, u nas byl ten sam problem pisalam nawet o tym pare dni temu. kupowalam nowe butelki i dalej nic .w koncu kumpela doradzila mi zmiane mleka na inne i faktycznie synus zaczol pic z butli .przyczyna byla w mleczku wiec moz i ty zmien mleko na inne.
Ja daj synkowi stopniowo jdzonko bo chce zby poznawal smaki.

3,5 godziny wytrzymał po kaszce, a po "kolacji" śpi od 21 :)) a tu wcinamy jabłuszko:

Krzyś 104.jpg

(*)(*):-D

Flaurka, jak gotowałaś ta kaszkę. Może i ja Oli spróbuję podać?? W czwartek skończy 4 miesiące więc już chyba czas? Teraz codziennie będziesz podawać?

dla mnie to wogole jakas czarna magia z tym rozszerzaniem diety. musze sie glebiej w to wczytac bo pewnie niedlugo trzeba bedzie cos dzialac. i z lakarka tez musze pogadac

reklama
(*)(*)
Dusia, Flaurka chyba jeszcze nie podawała, póki co ja mam to za sobą ;-) Ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle. Zagotowałam wodę, około 30ml do miseczki, przestygła na tyle, żeby była ciepła, łyżkę stołową płaską taką kaszki i z tego pół łyżeczki dla Gabrysia, reszta dla mamy ;-) Ale mniej robić, to już nie wiem jak :-D

Do góry