reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
zanetaa te drugie zdjecia super hehehe:-D moj w nocy tez sie budzi ale w nocy mu nie zageszczam dostaje 150 mm i mu starcza :tak:......ale chyba zle zrozumialam cie ...wiec jeszcze raz odpowiem inaczej:-p moj do kazdego posiłku dostaje ok 2-3 łyzki kleiku a na kolacje kaszki jak nizej.i tez mimo to sie budzi :sorry2:

anik ja daje tylko na kolacje czyli ten ostatni wieczorny posiłek przed spaniem i daje 3.5-4 łyzki na 180 ml mleka. na inne posilki jest mm z kleikiem. niedlugo spróbuje mu podac ta kaszke łyzka i zobaczymy czy bedzie chciał tak jesc ;-)

dzisiaj dalam śliwke i zjadl prawie pol sloiczka :szok: tez smakowała:-)

Ostatnia edycja:
Flaurka - chyba tak :p a po cichu czytałam, widzisz jaki skubany ;))

Zanetaa - słodziutka Hania :) mojemu jabłko smakowało, ale w rankingu wygrywają póki co brzoskwinie, aż krzyczał o jeszcze! Dałam mu 1/3 słoiczka i robiłam ewakuację. Mój jak dostawał 1,5 miarki kleiku też mu było mało, przelatywało praktycznie jak mleko i jadł co niecałe 3 godzinki. Może spróbuj kaszkę? :)

Zagęściłam na próbę mleko kaszką z malinami - 3 łyżki na 150 ml, pojadł i jest szczęśliwy... Zastanawiam się teraz za ile dać mu "kolację"? Bo 3 godziny to chyba krótki odstęp?

Zwykla kaszka ryzowa czy kleik kupy nie zmienia, ciekawe jak manna.
Ale ja co do glutenu jestem za penoziarnistymi kaszkami a zwyklym, zapychaczu kich-mannie mowie nie.

nie pamietam ktorej dzieciatko nie chce pic z butelki, u nas byl ten sam problem pisalam nawet o tym pare dni temu. kupowalam nowe butelki i dalej nic .w koncu kumpela doradzila mi zmiane mleka na inne i faktycznie synus zaczol pic z butli .przyczyna byla w mleczku wiec moz i ty zmien mleko na inne.
Ja daj synkowi stopniowo jdzonko bo chce zby poznawal smaki.

3,5 godziny wytrzymał po kaszce, a po "kolacji" śpi od 21 :)) a tu wcinamy jabłuszko:

Krzyś 104.jpg

(*)(*):-D

Flaurka, jak gotowałaś ta kaszkę. Może i ja Oli spróbuję podać?? W czwartek skończy 4 miesiące więc już chyba czas? Teraz codziennie będziesz podawać?

dla mnie to wogole jakas czarna magia z tym rozszerzaniem diety. musze sie glebiej w to wczytac bo pewnie niedlugo trzeba bedzie cos dzialac. i z lakarka tez musze pogadac

reklama
(*)(*)
Dusia, Flaurka chyba jeszcze nie podawała, póki co ja mam to za sobą ;-) Ja mam kaszkę mleczną mannę z Nestle. Zagotowałam wodę, około 30ml do miseczki, przestygła na tyle, żeby była ciepła, łyżkę stołową płaską taką kaszki i z tego pół łyżeczki dla Gabrysia, reszta dla mamy ;-) Ale mniej robić, to już nie wiem jak :-D

Do góry