reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

My dzis na szczepieniu byliśmy i o rozszerzaniu diety była mowa. Od tygodnia piłam mleko, by sprawdzić, czy mały dalej wysypuje sie po nim. No i sie wysypuje - cała buzia, szyja, kark i uszy w białych krostkach - ewidentnie wina mleka. No i pediatra powiedziała to co tu pisałyście, że mleka mm nie musze mu podawać wcale - na razie moje mleko, za 2-3 tygodnie pół łyzeczki rozgotowanej w wodzie kaszki manny, a po skończeniu 5 miesięcy warzywka i potem stopniowo bardziej to komplkować, ale kaszek na mm czy samego mm nie trzeba - cycka uzupełniac warzywami, zupkami, mięskiem, owocami. Gluten bedzie miał w kluseczkach i obiadkach - kaszki mu nie będą potrzebne, a my unikniemy mm.

reklama
flaurka kaszki też będziesz mogła podawać ,ale te ryżowe ,a nie mleczno -ryżowe.
Są przecież fajne ryżowe z owocami ,do których też można zamiast mm dodać np: gotowane owoce lub owoce ze słoiczka.
Moje dzieciaki bardzo to lubiły.
Kaszki ryżowe bezmleczne

anik raczej tak,bo w mleczno-ryżowych jest zwykłe mleko ,a nie H.A.
Możesz dać ryżową do tego ,które podajesz dziecku.
Ja też tak robiłam i było oki.
Dawałam Najpierw Isomil 2 + kaszka ryżowa ,a potem Nan 3 i kaszka ryżowa.
zresztą mój młody do tej pory jest na mleku puszkowym właśnie na NAN Pro H.A.

Flaurka kaszki ryżowe czy mleczno-ryżowe są bezglutenowe ,a tylko ta pszenna i wielo zbożowe są z glutenem.;-)
http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ctl/productslist/mid/1290/subcatid/45.aspx

Ostatnia edycja:
As - ja tu skróciłam myśl, bo chodziło mi o to, że kaszka na mleku jest posiłkiem mlecznym i od razu słuzy dziecku do tego by sie najadło. A jak ja mam zamiar (zobaczę co z tego wyjdzie) jak najdłużej karmić piersią, to moje mleko bedzie posiłkiem mlecznym a kluseczki i inne dania będą służyć do tego by sie młody najadł. Moja pediatra powiedziała, że mogę robic kaszki na mleku HA, ale nie ma potrzeby takiej bo bedzie miał za duzo mlecznych posiłków, jesli dostanie moje mleko co najmniej dwa razy dziennie, więc kaszki nie sa wymagane, lepiej uczyć go jeść normalne potrawy, mniejsze ryzyko, że dziecko będzie niejadkiem.

jezeli chodzi o kaszki i inne tego typu produkty to mam jeden wielki metlik w glowie, nawet nie wiem kiedy i ktora kaszke wybrac jaki smak czy z mlekiem czy bez niego z glutenem czy bez :szok::baffled::-D:rofl2:

reklama
Do góry