reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Dorka ale czemu rozszerzenie diety ma być zakończeniem karmienia?:szok: ja tam dając coś poza cycem z cyca nie mam zamiaru rezygnować przecież choćby rocznemu dziecku dać można rano i wieczór .Nie bardzo rozumiem nawet jak się wraca do pracy to choćby rzadziej ale pierś podać można:tak:

reklama
Zanetaa - ja dzisiaj po raz pierwszy podałam kleik kukurydziany... zobaczę jak zareaguje (a stało się to przypadkiem, bo zapomniałam ryżowego ze sobą do rodziców i miałam tylko kukurydziany :baffled:)

Azula ja nie chce rezygnowac z karmienia piersia:tak:Ja bede pracowac na zmiany po 12 godzin:tak:i jakos mi tak smutno ze nie bede karmic tylko cyckiem,oczywiscie bede dawac inne produkty kaszki,owoce,obiadki:tak:Misia po moim powrocie do pracy juz nie chciala cycka boje sie ze z Frankiem bedzie to samo:-(

Tomaszowa Amelia też na cycu mi też kazała zrobić morfologię dziś odebrałam wyniki wsio w normie według karteczki ale jeszcze trza lekarce pokazać i też kazała dietę rozszerzyć ale zacząć od glutenu i wciąż myślę jak to zrobić.Chyba w butlę tę kaszkę dam na wieczór no ,a potem chyba jabłuszko bo tak po szczypcie to do dzioba już wkładam od jakiś dwóch tygodni ,a to bananka ,a to ziemniaczka ,a to łyżeczkę mojej zupy fajne przy tym miny robi:-):tak::-Dno ale te na poważnie rozszerzenie to po 16 września muszę zacząć .Ile to jest ten gram tej kaszki??????????.
To bardzo poważne rozszerzenie diety u Ciebie .
Moja je warzywka już prawie 2 miesiące ,a mojej zupy jeszcze nie dostała :no::szok::szok::-D:-D
Banan prędko nie podam ,bo jest tak sypany w czasie transportu ,że masakra...
Może gdzieś około roku dopiero :baffled::baffled::baffled:
Ziemniaki z mojego talerza już je i warzywka do possania też dostaje ,to mogę przyznać :tak::tak:

Dorka ale czemu rozszerzenie diety ma być zakończeniem karmienia?:szok: ja tam dając coś poza cycem z cyca nie mam zamiaru rezygnować przecież choćby rocznemu dziecku dać można rano i wieczór .Nie bardzo rozumiem nawet jak się wraca do pracy to choćby rzadziej ale pierś podać można:tak:
Dokładnie tak.
Nawet do 2 lat można karmić cycem i nie podawać wcale mm :rofl2::rofl2:

Zanetaa - ja dzisiaj po raz pierwszy podałam kleik kukurydziany... zobaczę jak zareaguje (a stało się to przypadkiem, bo zapomniałam ryżowego ze sobą do rodziców i miałam tylko kukurydziany :baffled:)
I problem sam się rozwiązał.

A my od dziś jemy cielęcinkę . ;-):-):-)

As, dokładnie :-p mam nadzieję, że nic mu nie będzie :-p po 10 września chcę mu podać pierwszą kaszkę... zastanawiam się tylko od jakiego smaku zacząć...

Czyli mam rozumieć, że smak jest obojętny? Myślałam, aby zacząć od "delikatnego", tzn. najpierw kaszka jabłkowa, potem bananowa, a maliny i morele później :sorry2:

reklama
Do góry