reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

zanetaa - zaczęłaś już coś podawać? my zgodnie z decyzją lekarza startujemy za miesiąc... kazała na kolejną wizytę za 6 tygodni przyjść już z wprowadzonymi nowymi produktami...

mam jeszcze pyt. dotyczące zagęszczania - zagęszczać dziecku mleko, czy jeśli nie ma takiej potrzeby, to zostawić normalne? Bo mnie dzisiaj powiedziała, żeby zagęścić Nutritonem (mówiłam, że po 150 ml ulał... a, że jej się spieszyło, to chyba zrozumiała, że on ogólnie ulewa i się nie dogadałyśmy :/)

reklama
Anik wiem ze Pieszczoszka zageszcza :tak: Pewnie ci doradzi:) I faktycznoie moze byc tak jak piszesz ze sie nie dogadalyście;-)
Ja na noc daje kleik kukurydziany do meczka:tak:

Zgadzam sie z Flaurka jesli chodzi o slodkie i rozne tego typu rzeczy.
Kaszki nie slodzone robi Milupa. Reszta to nie wiem po co ten cukier dodaje..
Znam ludzi co dzis slodza niemowletom wode bo przeciez slodsze lepsze ale dziwia sie ze tak duzo pija;)
Moj Patryk slodyczy nie jada, napojow gazowanych typu COla w ustach nie mial...

Ollena ty to wzorem dobrej matki jestes dla mnie.Ja osobiscie tez staram sie nie poic mojego syna niczym co nie zdrowe ale czasem nie zdaze zareagowac na to co moj maz mu do niekapka leje nie wspome o podpijaniu pianki z kawy.
Moj synek nic nie jada ...nie z racji przejedzenia a raczej z uparcia wiec jak zje na sniadanie ta parowke wykleta to ja sie ciesze ze chociaz cos ma w brzuchu.Dzisiejsze jego menu to jedna sucha bulka,parowka,kilka plackow ze sliwkami,dwa ciastka i duuuzo picia.
Kiedy on z tego wyrosmie....?!

Bartiś słodycze je, ale JA I MĄŻ ograniczamy - co chapnie u dziadków to jego. gazowanych napojów nie pije chyba, że u w/w dziadków. chipsów i zupek chińskich/z torebek też nigdy nie jadł.

suse - może problemem jest picie? jeśli to słodki sok/woda to sprawia uczucie sytości i po jedzeniu. Bartek też czasem wydziwia, ale jak jest z nami cały dzień i nie objada się słodyczami (tylko na podwieczorek jeśli zje cały obiad) to nie ma problemu z jedzeniem - na kolację wsunie 2 kanapki i serek/jogurt.
dodatkową zachętą może być "samodzielne" przyrządzenie sobie jedzenia, ładne ułożenie (buźki, zwierzątka) i kolory, albo mało dydaktycznie - nagroda:)

anik - nasze Maluszki niemal w tym samym wieku:) i nie daję jeszcze nic nowego. konsekwentnie czekam do 10 września, czyli jak skończy 4m. z tym, że biorę się za przygotowania - miseczka, łyżeczki, słoiczki, kaszki i śliniaki:D

Ostatnia edycja:
suse - kiedys czytałam blog "wystarczająco dobrej mamy", miała duzy dystans do wszystkiego, podobał mi się on. I na tym blogu wyczytałam coś co mi sie spodobało: "karmię moje dzieci parówkami i nie przeszkadza mi to, a jak ktoś mi zwraca uwagę, że nie jedzą one warzyw, to polewam im parówki ketchupem". Amelia, córka Leszka ma 5 lat i zjada połowę tego co Twój syn, ale do tego zjada pół kilo słodyczy i wypija litry słodkiego picia... Tak więc nie masz się czym martwić;) A dzieci ponoć wyrastają z niejadkowania jak się zmęczą - jak zaczynają biegać z kolegami za piłką;)

reklama
dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne ze Ola od dwoch dni tzn wczoraj i dzisiaj wypila na noc 130ml mleka i po chwili jak sie odbilo wolala jeszcze i pociagla 70ml? :szok: zastanawiam sie czy moze jakims kleikiem ryzowym nie zagescic troche tego mleka...bo juz sama nie wiem.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry