reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
Ta kaszka - gluten to nawet pol lyzeczki. Ja jeszcze nie zdecydowalam, czy bede podawac, wg AU sie nie podaje, wg PL tak i co ja biedna australijska matka Polka mam zrobic ;) jesli podam to ugotuje na wodzie, doslownie odrobine, bo reszta z tego pol lyzeczki do wurzucenia, bo mam wielkie postanowienie sie nie tuczyc. Na smak juz po zrobieniu, dodam ociupinke mojego mleka i podam lyzeczka. Obczaje tezkaszki glutenowe blyskawiczne dla maluszkow, byloby latwiej niz z gotowaniem takiej mikroskopijnej ilosci.

Patina mnie to bardzo by interesowalo ale nie dam rady isc z dwojka szkrabow z czego jeden nie lubi fotelika a drugi lata po sklepie bo fajnie jest uciekac przed mama ;/ Dzięki za info :)

Moja niunia dostala wczoraj pierwszy raz hipp-owa marchewke w ilosci 4 lyzecze.Dzisiaj po dzemce powtorka z rozrywki.Po mleku kartoniwy zaczela robic inne kuy przy ktorych sie meczy a po tej marchewce to polecialo samo.

WIKASIK - u mnie pisze to samo - "dzieci karmione piersią - nie wcześniej niż w 5m i nie poźniej niż w 6m stopniowo wprowadzaj niewielkie ilości glutenu np. kaszkę lub kleik zbożowy glutenowy: 1 raz dziennie pół łyżeczki (ok 2-3g) przygotowanego kleiku zmieszanego z mlekiem matki podawaj łyżeczką bezpośrednio do buzi."

na mm - 6m - 1x zupa jarzynowa z dodatkiem kleiku glutenowego (pół łyżeczki na 100ml) z gotowanym mięskiem (BEZ wywaru) lub ryby (1-2razy w tygodniu)

Ostatnia edycja:
Tomaszowa - ja wiem czemu - bo słodkie smakuje, dziecko chętnie je, mama się cieszy, że dziecko je i kupuje to co wchodzi małolatowi. Nic to, że powstaje otyłe pokolenie. Ja całe zycie walczę z wagą, młodemu będę pomagac ile dam radę, by nie musiał potem ważyć każdej kromki chleba.

reklama
Do góry