Yolanta ja będę przygotowywać jakas kaszke z zawartością mleka modyfikowanego i podawała łyżeczką, to są nie duże ilości na początku, łyzeczka czy dwie bodajże (chyba się nie mylę) bo czytałam że to ma być jak "szczepionka" o np taka Kaszka mleczna manna
reklama
wikasik
Jestesmy w komplecie :)
Ta kaszka - gluten to nawet pol lyzeczki. Ja jeszcze nie zdecydowalam, czy bede podawac, wg AU sie nie podaje, wg PL tak i co ja biedna australijska matka Polka mam zrobic jesli podam to ugotuje na wodzie, doslownie odrobine, bo reszta z tego pol lyzeczki do wurzucenia, bo mam wielkie postanowienie sie nie tuczyc. Na smak juz po zrobieniu, dodam ociupinke mojego mleka i podam lyzeczka. Obczaje tezkaszki glutenowe blyskawiczne dla maluszkow, byloby latwiej niz z gotowaniem takiej mikroskopijnej ilosci.
Gdziesz wyczytałam, że gluten podaje się w różnych miesiącach dla dzieci karmionych piersią i mm.
Na piersi wcześniej a na mm później. Ale to trzeba doczytać jeszcze i podawanie glutenu uzgodnić z lekarzem.
Jadłospisy dla niemowląt - Rozszerzanie diety niemowlaka - Niemowlę - BabyOnline.pl
Pozdrawiam
Na piersi wcześniej a na mm później. Ale to trzeba doczytać jeszcze i podawanie glutenu uzgodnić z lekarzem.
Jadłospisy dla niemowląt - Rozszerzanie diety niemowlaka - Niemowlę - BabyOnline.pl
Pozdrawiam
WIKASIK - u mnie pisze to samo - "dzieci karmione piersią - nie wcześniej niż w 5m i nie poźniej niż w 6m stopniowo wprowadzaj niewielkie ilości glutenu np. kaszkę lub kleik zbożowy glutenowy: 1 raz dziennie pół łyżeczki (ok 2-3g) przygotowanego kleiku zmieszanego z mlekiem matki podawaj łyżeczką bezpośrednio do buzi."
na mm - 6m - 1x zupa jarzynowa z dodatkiem kleiku glutenowego (pół łyżeczki na 100ml) z gotowanym mięskiem (BEZ wywaru) lub ryby (1-2razy w tygodniu)
na mm - 6m - 1x zupa jarzynowa z dodatkiem kleiku glutenowego (pół łyżeczki na 100ml) z gotowanym mięskiem (BEZ wywaru) lub ryby (1-2razy w tygodniu)
Ostatnia edycja:
Jak patrzyłam po składach tych kaszek to większość ma w sobie cukier ale znalazłam o taką, i pewnie ją będę kupowała dla małego
HiPP: Kaszka mleczno-wielozbożowa Na Dobranoc Banany
Nie wiem czemu takim małym dzieciom już wciskają cukier
HiPP: Kaszka mleczno-wielozbożowa Na Dobranoc Banany
Nie wiem czemu takim małym dzieciom już wciskają cukier
Flaurka
Fanka BB :)
Tomaszowa - ja wiem czemu - bo słodkie smakuje, dziecko chętnie je, mama się cieszy, że dziecko je i kupuje to co wchodzi małolatowi. Nic to, że powstaje otyłe pokolenie. Ja całe zycie walczę z wagą, młodemu będę pomagac ile dam radę, by nie musiał potem ważyć każdej kromki chleba.
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Ja właśnie zamówiłam ze strony BoboVity poradnik żywieniowy