no właśnie dziewczyny któraś pisała już że będzie robić słoiczki i ja też mam pytanie jak je zrobić chodzi mi też o deserki bo moja mama ma duzo swoich owoców i warzyw więc by mi zrobiła noi mam u niej zamówionego króliczka więc plan na zimę taki ze ważywka ze słoiczka do wywaru z króliczka blenterujemy i zupka gotowa jeżeli któraś robi i ma jakieś pomysły poroszę :-))
reklama
andav
Fanka BB :)
Mysle ze fajny link- moze ktorejs z was sie przyda
1-4 miesiąc Kalendarz rozszerzania diety niemowląt
1-4 miesiąc Kalendarz rozszerzania diety niemowląt
andav
i jeszcze taka stronke kiedys znalazlam i zapisalam:
Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
Tomaszowa- w życiu soli nie dodawałam do przecieru. Po co jakiekolwiek konserwanty? Nawet sól. Tu masz "przepis"
Przetwory na zimę. Przepis na przecier pomidorowy - przetwory na zimę - kuchnia -Urzadzamy.pl
Przetwory na zimę. Przepis na przecier pomidorowy - przetwory na zimę - kuchnia -Urzadzamy.pl
czarnula83
tez dostalam od wujka krolika dla Gabrysia, juz jest pocwiartowany i zamrozonyno właśnie dziewczyny któraś pisała już że będzie robić słoiczki i ja też mam pytanie jak je zrobić chodzi mi też o deserki bo moja mama ma duzo swoich owoców i warzyw więc by mi zrobiła noi mam u niej zamówionego króliczka więc plan na zimę taki ze ważywka ze słoiczka do wywaru z króliczka blenterujemy i zupka gotowa jeżeli któraś robi i ma jakieś pomysły poroszę :-))
Yolanta
Kicia
Dziewczyny, jak to jest z tym podawaniem glutenu? Z tego co czytam to dzieć na cycu w 5tym miesiącu powinien dostawać porcję dziennie, tylko jak? Kaszkę na mm mu robić i raz dziennie podawać? Łyżeczka kaszki wyczytałam, ale na ile mleka? A można na noc w ten sposób (żeby się mocno najadł, może dłużej pośpi)? I może dziwne pytanie ale jaki smoczek do tego? Butlowo jestem kompletnym laikiem, smoczki mają jakieś różne dziurki, do takiej kaszki jaki będzie ok?
Wiem, dużo pytań, ale jak zaczęłam tak konkretniej o tym myśleć to zgłupiałam ;-)
Wiem, dużo pytań, ale jak zaczęłam tak konkretniej o tym myśleć to zgłupiałam ;-)
reklama
Flaurka
Ja do glutenu mam jeszcze miesiąc z małym hakiem, ale jak nic się młodemu nie zmieni, to będe robić kachę troszkę gęstszą niż do butelki i bedzie to łyzeczka jadł - bo umie, tyle lekarstw się już najadł łyżeczką, że nabył tą umiejętność. A butelki uczyć od razu nie chcę, dopiero w 6 miesiącu, żeby na mój powrót do pracy się nauczył.
Na czym tą kachę robić to ja też nie wiem, jakoś nie wydaje mi się, że można mleko z cycka gotować - można??
Jak nie można to może na zwykłej wodzie? Z tego co się tu naczytałam, to mm specjalnie pyszne nie jest, więc nie wiem czy wzbogaci smak kaszy.
Nic to - dociera do mnie, że nadchodzi czas dojenia... bez laktatora sie jednak nie obędzie... Jak nie wytrzymam z karmieniem po powrocie do pracy to niechybnie przez laktator, a nie jakieś walory estetyczne czy wygodę... jakoś mi ten laktator nie leży i już. Mama moja ściagała ręcznie, prosto do butelki, i ja chyba tak spróbuję najpierw - jak zadziała to daruję sobie dojarkę.
Na czym tą kachę robić to ja też nie wiem, jakoś nie wydaje mi się, że można mleko z cycka gotować - można??
Jak nie można to może na zwykłej wodzie? Z tego co się tu naczytałam, to mm specjalnie pyszne nie jest, więc nie wiem czy wzbogaci smak kaszy.
Nic to - dociera do mnie, że nadchodzi czas dojenia... bez laktatora sie jednak nie obędzie... Jak nie wytrzymam z karmieniem po powrocie do pracy to niechybnie przez laktator, a nie jakieś walory estetyczne czy wygodę... jakoś mi ten laktator nie leży i już. Mama moja ściagała ręcznie, prosto do butelki, i ja chyba tak spróbuję najpierw - jak zadziała to daruję sobie dojarkę.