reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

ja bede podawac własnie teraz juz pelne posilki z kaszki glutenowej .moj maly je biszkopty itp i nic mu nie jest wiec mam nadz ze po tej kaszce tez mu nic nie bedzie;-)

reklama
ja wczoraj pojechalam na zakupy i zostawialam meza z dzieckiem i on mu zrobil kaszke z glutenem wlasnie. mowilam mu ze ma zrobic inna a tej glutenowej tylko troche dodac ale widac jak mnie sluchal... :) nie widze zeby cos malemu po niej bylo wiec chyba tez juz zaczne dawac

Dobra, skoro mowa o glutenie - ja się zastanawiam, czy już podać... Pierwsze próby rozluźniły kupkę - ale była tylko jedna dziennie taka, jakieś 20-30 minut po zjedzeniu glutenu, nie więcej... a może taka miała być? Żadnej wysypki nie miał, bólu brzuszka też nie - więc może to po prostu ja durna spanikowałam i odstawiłam?Może niepotrzebnie... Teraz też wali luźne kupki a glutenu nie dostaje...:baffled: A fajnie, gdyby mógł pociumkać biszkopta, albo chlebka kawałek, czy jakąś bułeczkę - a nie, wiecznie tylko chrupki kukurydziane - jak widzi w naszej ręce herbatniki, to aż cały się trzęsie :baffled:

anik- no może trochę za szybko odstawiałaś, z tego co mówił mi pediatra reakcja alergiczna taka natychmiastowa oznaczałaby bardzo silną (w sumie nad wyraz silną) alergię na gluten;
u nas zanim pojawiły się luźne kupy w większej ilości trwało to 5 dni; ja kaszek nie podaję, ale z jakiś tydzień temu Młody dostał biszkopty do deserku, póki co bez echa, więc może jest już tak jak być powinno;
gdyby kupy się rozluźniły wystarczy trochę marchewki i już:-D
zresztą on ma i tak takie twarde, że akurat by gluten mu nadmiernie nie zaszkodził, a pomógł:rofl2:

mam pytanie do mam podających bebiko!

czy to mleko zawsze tak sie pieni jak sie je juz zmiesza z wodą??
Pytam bo np pepti sie nie pieniło i jak sypałam miarki do wody od razu wpadały w tą wode a nie tak jak bebilon utrzymywały sie na górze

Pieszczoszka, co prawda Amelia pije Bebilon, ale też się pienił przy mieszaniu - wkurzało to mnie i ją, rozwiązałam to tak, że po prostu mieszam mleko w butelce łyżeczką :-pi już nic mi się nie pieni :-)

reklama
Pieszczoszka - tak pieni się, tak, utrzymuje na górze... Trzeba mocno rozmieszać przed wrzuceniem kaszki, bo mogą grudki zostać.

Marisamm - zaczęłam znowu dawać gluten - biszkopta, chlebek, troszkę ciasta i na razie spoko, więc liczę, że już może go jeść :)

Do góry