Nie wiem czy dobrze, że tutaj zadaje to pytanie - jeśli nie to przepraszam - odnośnie karmienia w nocy - - mamy karmiące mm ile razy karmicie w nocy maluszki?? Moja mała budzi się 2 razy ok. 23.30 i o 4 rano - za tydzień wracam do pracy, będę wstawała około 5:30 - 6 więc średnio widzę wstawanie na karmienie o 4 rano :-( (fakt co drugą noc - tak się podzielimy tymi nocami z mężem, ale to i tak kiepsko). Poza tym dzieci w tym wieku już chyba powinny powoli przesypiać noc co? Mleka z butelki zagęszczonego kleikami/kaszkami nie toleruje, poza tym boję się dawać jej kaszki w ogóle - zresztą przy zaparciach nie są wskazane. Woda w nocy odpada (cokolwiek do picia) bo ona nawet w dzień nie chce pić :-(. Nie mam pomysłu jak ją przestawić/nakierować na przesypianie nocki (próbowałam też tylko przytulać, ewentualnie podać jej resztki cycusia, ale to nie działa - po pół godz. pobudka od nowa).
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
u mnie roznie czasem jest to 1 karmienie a nie raz 3
joasia na BB jest wątek o AZS.Tam swoją historię wklejała squomage i rosmerta.One leczyły dzieciaki właśnie dietą PP.właśnie jakiś czas temu trafiłam na info na te,at tej diety i niewykluczone,że też spróbujemy Tylko musze coś więcej poczytać i zapoznać się z tym bo na razie to tylko linki w ulubionych zachowałam ;-)
polecam ten fragment wątku
https://www.babyboom.pl/forum/maly-...alenie-skory-azs-5816/index5.html#post2823820 i dalej trochę ;-)
powodzenia w walce z AZS
1
Dzięki,szukając różnych info w sieci na temat tego dziadostwa akurat na bb nie trafiłam. W wolnej chwili poczytam
joasia na BB jest wątek o AZS.Tam swoją historię wklejała squomage i rosmerta.One leczyły dzieciaki właśnie dietą PP.
polecam ten fragment wątku
https://www.babyboom.pl/forum/maly-...alenie-skory-azs-5816/index5.html#post2823820 i dalej trochę ;-)
powodzenia w walce z AZS
Dzięki,szukając różnych info w sieci na temat tego dziadostwa akurat na bb nie trafiłam. W wolnej chwili poczytam
andav
Fanka BB :)
drasia ciezko jest przestawic dziecko zeby przesypialo cala noc- bo co zrobisz? powiesz ze ma spac? ja tez marze o przespanej nocy She kiedys mowila ze swojego stasia najpierw nosila i przytulala zamiast od razu dawac mu jesc- dzis jak dobrze zrozumialam dzieki temu wstaje tylko raz- moze ona ci jeszcze raz opowie jak to zrobila ;-)
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Nie wiem czy dobrze, że tutaj zadaje to pytanie - jeśli nie to przepraszam - odnośnie karmienia w nocy - - mamy karmiące mm ile razy karmicie w nocy maluszki?? Moja mała budzi się 2 razy ok. 23.30 i o 4 rano - za tydzień wracam do pracy, będę wstawała około 5:30 - 6 więc średnio widzę wstawanie na karmienie o 4 rano :-( (fakt co drugą noc - tak się podzielimy tymi nocami z mężem, ale to i tak kiepsko). Poza tym dzieci w tym wieku już chyba powinny powoli przesypiać noc co? Mleka z butelki zagęszczonego kleikami/kaszkami nie toleruje, poza tym boję się dawać jej kaszki w ogóle - zresztą przy zaparciach nie są wskazane. Woda w nocy odpada (cokolwiek do picia) bo ona nawet w dzień nie chce pić :-(. Nie mam pomysłu jak ją przestawić/nakierować na przesypianie nocki (próbowałam też tylko przytulać, ewentualnie podać jej resztki cycusia, ale to nie działa - po pół godz. pobudka od nowa).
U nas w zasadzie po skończonym 2 miesiącu skończyły się nocne pobudki na karmienie... Zdarzyły się w okresie ząbkowanie może ze 4-5 nocy, że karmiłam go o 4, a później po prostu zaczęłam dawać troszkę więcej na "kolacje" (zresztą, po skończeniu butli zaczynało się marudzenie, więc ewidentnie nie był najedzony). Jak mi się budził w nocy, to dawałam herbatkę - i teraz przesypia znow od ok. 21 do rana.