Ja mam troche inne poglady nt sklepowego miesa, szczegolnie kurczaka... same hormony i toksyny, wiecie czym pasa kurczaki hodowlane, indyki tez? na pewno nie raz widzialyscie i wiecie. Ja tym dziecka pasla nie bede, szczegolne niemowlaka.
Dlatego mieso daje ze sloiczkow, jednak troszke bardziej jestem tego pewna, choc wiadomo ze nie do konca.
Mieso sama moge zrobic i podac jesli bede miala z pewnego zrodla, czyli ze wsi kurczaka/indyka nie karmionego syfami (mam pewne zrodla).
Natalka skoro jecie mieso codziennie to Wasza sprawa, wszedzie mowia, ze mieso jesc max 3 razy w tyg, czesciej rybe i inne dania jarskie.
Moj maz tez codziennie by jadl mieso ale nie robie bo to niezdrowe ani dla nas ani dziecko tez codziennie jesc go nie powinno.
Robie nalesniki, kopytka, maz lepi pierogi, zupy, spaghetti, ryz z warzywami i rozne takie. Jest tego mnostwo.
Dziecko nie powinno jesc miesa codziennie z tego samego powodu co dorosly, zreszta nie tylko sklepowy drob jest faszerowany hormonami, czerwone mieso tez, dlatego ja robie jak najrzedziej sie da.
Dzis ryba na obiad.
Ale kazdy robi jak uwaza
Ja np. udek z kurczaka, skrzydelek i tego typu rzeczy nie jem bo mi to smierdzi i w ogole staje mi w gardle, dziecku tez nie daje a mm niech sobie je na zdrowie jak lubi