reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Moj zjada pol słoika od dżemu - i to w tempie ekspresowym. Ale on nie je kaszek, mm to dopiero teraz i to raz dziennie i je tylko te zupki jarzynowe, oprocz cycka, wiec mu nie zaluję. Dzis po kapieli dawalam mu łyżeczką wit. C - jaki lament podniosl, ze to tylko takie byle co na tej lyzeczce - dzioba robił i szukal zupki:)))

reklama
Anik,nie jestem Ollena :) ale kaszke do mleka dodaje co drugie karmienie,ale widze,ze szybko bez kaszki robi sie głodna.

Ostatnia edycja:
Niuska przepraszam :) ja mojego karmię 4 razy po 180 ml... i dostawał 4 razy kaszkę, ale teraz zamieniłam i daję 3 razy kaszkę, raz kleik ryżowy - może uda mi się go oszukać i dawać 2 razy kleik i 2 razy kaszkę, o ja niedobra :p

Mój Gabrych ostatnio się rozpłakał bo zobaczył w mojej ręce szklankę. Piłam z niej sobie wodę i stałam obok niego. Jak skończyłam to odstawiłam ją na stół. W tym momencie Gabrych wpadł tak okropny płacz że szok. Był on już lekkawo głodny i ja chciałam go zcycać po napiciu sie, a on skojarzył sobie że w szklance dostaje posiłki. Także od jakiegoś czasu nie można nic pić przy dziecku bo wpada w histerię bo chce jabca albo zupki :p
My nadal jabłuszko lub marchewka z ziemniaczkiem lub ziemniaczek z dynią. Podałam raz kaszkę ryżową z owocami leśnymi i małego momentalnie wysypało na policzkach... Coś czuję że rośnie mi alergik pokarmowy :(

U nas po owocach leśnych była kupa niefajna... kaszki z owocami leśnymi nie próbowałam, bo się boję - kupię całe opakowanie i potem wywalę :/ no ale trzeba za jakiś czas znów próbować je podać :/ Mysio a Gabryś na gluten reaguje ok? Mój dzisiaj zrobił po mannie odrobinę rzadszego kupala (lepszego niż poprzednie), cuchnącego oczywiście (ale to może zasługa zupki mięsnej) i tylko jednego takiego oczywiście w pół godz. po podaniu manny. Już kupiłam bezmleczną z owocami i reakcja podobna... A wczoraj dostał łyżeczkę, mlecznej i nic - kupa była w porządku... A tak - żadnej wysypki, bólu brzuszka - grzeczne i radosne dziecko... Pyza jest naprawdę trudny w obsłudze, w szpitalach powinni do takich egzemplarzy instrukcję obsługi dodawać :p

Ja nie podaję mannej bo Gabrychowi wyskakiwały dziwne ropne krostki za każdym razem jak próbowałam... Będę jeszcze podawać za jakiś czas żeby sprawdzić czy to na pewno było to. Jak dalej tak będzie to podam po 8 miesiącu.

Dzis Robert konczy 5 miesiecy, jeszcze miesiac do innego jedzonka, ale pierwszy krok poczyniony - kupilismy krzeselko :) Takie najprostsze z ikei, czerwoniaste z biala tacka i pasiasta poduszka. Jeszcze trzeba zamowic ksiazki, by sie doksztalcic - akurat miesiac na przygotowanie.

Anik podaje kaszke do kazdego mleka bo Mia je 4 razy na dobe mleko wiec musi byc bardziej syte. Daje 1-2 lyzeczki w ciagu dnia a na noc wczoraj dalam 3. Od 2 dni wieczorem je 180ml bo 160 bylo za malo. Przesypiala juz noce a teraz znowu zaczela w nocy jesc raz wiec glodna.
Czy kleik czy kaszka to jeden pies bo i jedno i drugie jest slodkie, takze nie musisz do kleiku kaszki dodawac.
Maly sloiczek obiadku i deseru zjada caly.

Krzeselko do karmienia jeszcze nie wyciagniete bo Mia jeszcze nie siedzi wiec jeszcze czas.

reklama
Pieszczoszka - kochana, najlepsze jest to, że on ma fałdki praktycznie tylko na rączkach i trochę okrągłą buźkę, a tak jest szczupły :p

Dzięki Ollena, więc dajesz praktycznie tak, jak ja :)

Do góry