reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

A Amelka napaliła się na frytki więc dostała i zjadła z wielkim apetytem sztuk 1:-).A czy dziecko może co dzień mięcho dostawać??? ja daję tak 4 razy z mięsem i 2 razy bez i raz rybka(to dietka tygodniowa).Czekam na żółteczko bo to też fajny konkret ale to w 6 miesiącu:-(

reklama
Z tego co ja wiem to codziennie sie powinno podawac mięsko ...ja podaje i nie sadze zeby to szkodzilo wrecz przeciwnie jest tam bialko a dziecku jest na tym etapie potrzebne ;-)ale wiadomo kazda mama robi jak chce ;-) raz a rzadziej 2 razy zamieniam na rybke ;-)

Daje mieso co drugi dzien. Raz wege, raz mieso, nikt nie powinien jesc miesa codziennie.Na ryby jeszcze za wczesnie, o ile wiem po 6miesiacu.

A macie mieso z pewnych zrodel do gotowania samodzielnego?

No ja wlasnie tez mieso tylko sloiczkowe bo nie mam zaufania do sklepowych. Jak bede w PL to moze jakies wiejskie wyhacze to bedzie ok.
Ja warzywa juz daje wszystkie, w sloiczkach Hippa jest fasola nawet. A tak apropo Hippa to maja po 4miesiacu juz np. szpinak z ziemniakiem i serem zoltym...

reklama
Daje mieso co drugi dzien. Raz wege, raz mieso, nikt nie powinien jesc miesa codziennie.Na ryby jeszcze za wczesnie, o ile wiem po 6miesiacu.

A macie mieso z pewnych zrodel do gotowania samodzielnego?
ja jem codziennie i mi nic nie jest ...u mnie rzadko jest bezmiesny obiad ...jakos wszyscy mamy sie dobrze i moje dziecko tez ma sie dobrze . na ryby nie jest za wczesnie spojrz sobie na schematy chocby. ale kazda robi jak uwaza ....

ja mam mieso ze sklepu mięsnego czyli tam gdzie normalnie kupuje. ja słoiczkowe tez kupuje ale czy jest takie lepsze to pewnosci tez nie masz ...wiec wiesz temat rzeka ...

Do góry