reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Olisia moja to samo_Ogolnie samych owoców nie toleruje za bardzo.A teraz jak te słoiczki już mam tz. owoce mieszane albo z jogurtem albo twarożkiem to chętnie je;) więc chociaz tak ma przemycony owoc he.Więc w tym przypadku dla mnie słoiczki super rozwiązanie

reklama
Dla mnie słoiczki też są podejrzane, jednak wydają mi się mniejszym złem niż sklepowe warzywa i owoce. Więc dopóki nie znajdę takowych z pewnego źródła zostaję przy słoiczkach.

moj te je narazie sliczki, od 2 tyg czekam na blender i sie doczekac nie moge, jak juz Maz kupi to zaczne gotowac bo nazbieralam juz sloiczki

mam zamiar kupowac normalne warzywa i owoce a nie organiczne

dziewczyny zgadzam sie z wami jak nie ma skad wziasc eko warzyw to sa sklepowe co zrobic wczesniej czy pozniej i tak bedzie trzeba podac normalne warzywa. JA jak dostane od tesciowej warzywka to sie ciesze a jak nie mam to tez dałam małej marchewke sklepowa.

Mój też je sklepowe warzywa, nie mam gdzie kupować eko... Poza tym... Do roku będę podawała eko, a rok i 1 dzień zwykła marchewka? Wtedy już niby można? Nieee... Cóż, nie ukrywałam - mój słoiczki jadł, ale stwierdziłam, że chciałabym gotować sama dla małego, powoli przekonuje się do mojego jedzenia :) Powoli :) Owoce na szczęście uwielbia - obojętne, cze zetrę jabłuszko, czy podam gotowe :)

Rozcinasz dynię, wywalasz wszystko to co takie miękkie w środku, obierasz ze skórki i reszta jest jadalna. Dla małego jak chcesz zrobić to trzeba dość dobrze rozgotować, w małej ilości wody, żeby się dobrze rozciapkała potem ;-) I tą wodę możesz dodać jak za gęste Ci wyjdzie po rozciapkaniu.

... a to twarde obierz ze skórki :D ja oglądałam na youtube filmik instruktażowy jak przyrządzić dynię bo też nie wiedziałam co i z czym :p ogólnie na szczęście gotuje się ona krótko, więc wrzuć ją na końcu, jeśli gotujesz z innymi warzywami :)

a wydłubane pestki wrzuć na patelnię na chwilę, świetne do skubania ;) zamiast słonecznika :)

reklama
A jesli masz tej dyni za duzo, to zostaw cala polowke ze skorka, ale z wywalonym srodkiem, nafaszeruj miesem i innymi warzywami i do pierkarnika. Potem sie to zjada razem z dyniowa miska :)
Ja byc moze na poczatek kupie organiczne warzywa/owoce, ale mysle, ze dosc szybko przejdziemy na zwykle. Mieso mamy tu dobre, bez hormonow i wolnochodzace do smierci, drob hodowany na wolnosci tez jest - specjalnie oznaczaja, choc kuraki to moze jakis czas bedaorganiczne, bo one najbardziej masowo produkowane, a bydlo sie w AU zwyczajnie pasie.

Do góry