U nas jest tak, że owszem- mam słoiczki ale na wszelki wypadek. Staram się sama gotować. Warzywa mam częściowo z ogródka od mamy albo z działki od teściowej. No a to czego nie mam to kupuję w sklepie. Dynię mam od mojej babci więc też ok. Co zaś się tyczy owoców to Ula za tartym jabłkiem nie przepada, ale moja mama zrobiła jej kilka słoiczków z jabłuszkiem i to już jej podchodzi. Dostaje też banany i te niestety ani własne ani ekologiczne ale nie dostaje codziennie więc myślę, że będzie ok.
reklama
Flaurka
Fanka BB :)
No to pokroiłam ta dynie w kostke - samo twarde bez skorki - i pomrozilam - wyszlo mi 5 porcji, a kupilam cwiartkę, więc pól mi nie zostało, Wikasik) Ale ciekawie to brzmi i moze spróbuje - nigdy chyba nawet dyni nie jadlam takiej świeżej - raz kupilam marynowana - i jeszcze szybciej wyrzucilam - bleeeeee...
Jutro chyba kupie jeszcze dynie, ale wiecej - strasznie spodobało mi sie to krojenie - odprężające bardzo))
A tak w ogole - z czym ta dynię? Myslalam stosowac ja zamiennie z marchewka w jarzynowej - czyli ziemniak, dynia i pietruszka. Teraz przez tydzien byla merchewka, ziemniak i pietruszka - maly uwielbia.
Jakie jeszcze zupki gotujecie?
Jutro chyba kupie jeszcze dynie, ale wiecej - strasznie spodobało mi sie to krojenie - odprężające bardzo))
A tak w ogole - z czym ta dynię? Myslalam stosowac ja zamiennie z marchewka w jarzynowej - czyli ziemniak, dynia i pietruszka. Teraz przez tydzien byla merchewka, ziemniak i pietruszka - maly uwielbia.
Jakie jeszcze zupki gotujecie?
Flaurka- u mnie aktualnie zupka z marchewki, pietruszki, selera i ziemniaczka. Na seler uczulenia nie stwierdziłam więc jest ok. Miałam zrobić jeszcze brokuła z ziemniaczkiem ale przypomniała sobie o tym jak już go miksowałam z bulionem więc stanowczo za późno. Dynię planuję z ziemniaczkiem podawać.
Flaurka
A dlaczego brokula zaniechalaś, bo nie zrozumialam, a sama sie nad tym zastanawiam. No i moze szpinak kupie, sama tez pierwszy raz go sprobuję?)
natalka1704
Ja tak samo jak Katasza :marchewka ,seler,pietruszka,ziemniak,brokuł.Ostatnio dodałam buraka, a teraz spróbuje groszek zielony,potem moze brukselke, potem z fasolka szparagowa i kalafiorem......ja juz musze po malu urozmaicac bo ilez mozna to samo jesc..plus ja juz daje miesko. Nie mam jakos pomysłu już na te zupki.
anik.
Mama Krzysia :)
Ja mojemu muszę spróbować znowu podać mięsko... może zje? Oby Dynię robię z ziemniaczkiem i pietruszką, albo tylko ziemniaczkiem. I ścieram do tego jabłko, bo inaczej nie zje Ale je moje I to już jest sukces. Też za niedługo podam groszek. I jeden krążek pora - zawsze jakoś smak urozmaici.
natalka1704
tak ja juz daje ale zawsze wrzuce troche wiecej niz jedna łyżeczke ;-)codziennie je mięsko ,a raz w tyg zastapuje rybka ale w słoiczku ..A mięsko dajecie?.Bo ja już daję tak około 1 łyżeczki domiksowuję do jarzynek.
reklama
Moja je już wszystkie warzywa prócz fasoli i grochu oczywiście.
Mięsa powinno być do 10 % z całości.W słoiczkach jest zwykle 8-10% zawartości mięsa.;-)
Dziś na obiadek miała kalafiorową swoją ,a ode mnie spróbowała ziemniaka z białego barszczu - oj smakowało
Mięsa powinno być do 10 % z całości.W słoiczkach jest zwykle 8-10% zawartości mięsa.;-)
Dziś na obiadek miała kalafiorową swoją ,a ode mnie spróbowała ziemniaka z białego barszczu - oj smakowało