reklama
Flaurka ja już dawno o tym pisałam ,że dodają do zupek sok z winogron lub jabłek.annte - dzis czytalam sklad pomidorowej z ryżem - przyslali z Bobovity - tam jest - uwaga - sok z winogron Tadaaam - oszusci, dodaja slodkie, zeby dzieci chcialy to jeść a potem matki swoich zupek nie moga dać...
Jakoś przecież trzeba dzieci od słoików uzależnić nie?
Najlepiej przez słodki smak :--(
Zawsze gotuję więcej i mrożę .Zwykle mam na stanie ok 10 słoiczków w zamrażarce ,ale na 1 dzień to bym wcale nie wkładała do mrożenia tylko do lodówki.;-)Natalka - dziękuję za odpowiedź zupkę z dziś wsadziłam do zamrażarki... wrzuciłam w słoiczek po gerberku i tam siedzi... hmm myślisz, że to nie najlepszy pomysł??
Mała dziś jadła kalafiorową na cielęcinie i była zachwycona .;-):-):-)
andav
Fanka BB :)
Kugela- mi tez 10 kg przydaloby sie zrzucic- a najlepiej 15scie ale to moje takie marzenia- nie mam motywacji zeby schudnac i przy pierwszym mniejszym badz wiekszym glodzie atakuje wszysstko co jest jadalne
A ja tak na temat teraz chcialam- dalam malemu wczoraj ziemniaka z marchewka i jak po ziemniaku mial gesciejsza kupke ale bez problemu zrobil (a jak smierdziala- bez kitu zygac mi sie chcialo!!!) tak dzisiaj po tej marchwi z ziemniakiem mial kupe konsystencji musu i meczyl sie zeby ja zrobic- trzymalam mu nogi przy brzuszku i wtedy wychodzila i teraz moje pytanie: mam dzisiaj dawac ta marchewke czy nie? to zatwardzenie czy normalne po rozszerzeniu??? odczekac ta marchew? jak tak to ile i co teraz dac??
no i co sie robi jak dziecko ma zatwardzenie? bo dzis sobie uswiadomilam ze jakby mial jakies mega zatwardzenie to ja nie wiedzialabym co mam robic???
duzo pytan wiem
no i wybudzil mi sie z porannej drzemki i robi kupe znaczy steka- strasznie to brzmi- ja sie bojeeee- dziewczyny ratujcie co ja mam zrobic? jak mu pomoc?? to nasze pierwsze zatwardzenie!!
A ja tak na temat teraz chcialam- dalam malemu wczoraj ziemniaka z marchewka i jak po ziemniaku mial gesciejsza kupke ale bez problemu zrobil (a jak smierdziala- bez kitu zygac mi sie chcialo!!!) tak dzisiaj po tej marchwi z ziemniakiem mial kupe konsystencji musu i meczyl sie zeby ja zrobic- trzymalam mu nogi przy brzuszku i wtedy wychodzila i teraz moje pytanie: mam dzisiaj dawac ta marchewke czy nie? to zatwardzenie czy normalne po rozszerzeniu??? odczekac ta marchew? jak tak to ile i co teraz dac??
no i co sie robi jak dziecko ma zatwardzenie? bo dzis sobie uswiadomilam ze jakby mial jakies mega zatwardzenie to ja nie wiedzialabym co mam robic???
duzo pytan wiem
no i wybudzil mi sie z porannej drzemki i robi kupe znaczy steka- strasznie to brzmi- ja sie bojeeee- dziewczyny ratujcie co ja mam zrobic? jak mu pomoc?? to nasze pierwsze zatwardzenie!!
Ostatnia edycja:
natalka1704
Andav ogolnie to brzusio mu sie sie teraz przyzwyczaic do takiej kupy mój jak walnie teraz to jest już taka "dorosla" , no taka zbita chwile sie wysili i idzie jakos ale to jest mi sie wydaje kwestia przyzwyczajenia ,zawsze kupki bylu luzniejsze a tu takie cos ma wydusic z siebie to dla niego nie lada wysiłek ;-) na poczatku jak ja przeszlam na mleko mm to wlasnie robil taka gesciejsza a juz wiecej stekał, teraz juz sie do tego wysiłku przyzwyczail i idzie raz dwa nawet taka twardsza kupa ;-) przede wszystkim dużo przepajaj woda i u nas sa np.hippa w sloiczku ślwiki one pomagaja na zaparcia ;-)
jak go brzusio nie boli i nie robieniu to mysle ze bedzie ok ;-) a ogólnie to marchewka gotowana zatwardza własnie kupe ;-)
jak go brzusio nie boli i nie robieniu to mysle ze bedzie ok ;-) a ogólnie to marchewka gotowana zatwardza własnie kupe ;-)
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
o jakie deserki chodzi? jabłka czy co? bo to chyba nie zaszkodzi
natalka1704
kugela a co w owocach jest takiego strasznego bo nie rozumiem mi tez dawali i to o niebo wczesniej jak mi mama opowiadała i hmmm jestem zdrowa i mam sie dobrze
owocami się smaku nie popsuje owszem, lepiej dawać świeże, ale słoiczkowe nie zaszkodzą.
weszła żeby się pochwalić, że Hania wczoraj jadła pierwsze chrupki kukurydziane. tatuś jej kupił i namiętnie dawał odwiedził kilka sklepów, bo szukał takich, na których pisze, że bez glutenu, bo w większości nic nie pisało. jaka była zadowolonaaaaa
pozwoliłam mu na to, bo może jak zje coś gęstego i smacznego (jak chrupki) to przekona się do papek? w dalszym ciągu mamy problem i przyczynę widzę w gęstości.
e: aaaaa, Hanula lubi tylko surowe owoce - jabłko i śliwkę i to w kawałku do pocyckania, ew. jak jej troszkę jabłko zeskrobię, czy śliwkę to czasem się skusi.. nawet soczków nie chce!
weszła żeby się pochwalić, że Hania wczoraj jadła pierwsze chrupki kukurydziane. tatuś jej kupił i namiętnie dawał odwiedził kilka sklepów, bo szukał takich, na których pisze, że bez glutenu, bo w większości nic nie pisało. jaka była zadowolonaaaaa
pozwoliłam mu na to, bo może jak zje coś gęstego i smacznego (jak chrupki) to przekona się do papek? w dalszym ciągu mamy problem i przyczynę widzę w gęstości.
e: aaaaa, Hanula lubi tylko surowe owoce - jabłko i śliwkę i to w kawałku do pocyckania, ew. jak jej troszkę jabłko zeskrobię, czy śliwkę to czasem się skusi.. nawet soczków nie chce!
reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
aa ja nie daje biszkoptów i tak dalej...