reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

Anik do normalnej butli czyli tyle ile Krzyś zjada(180) dajesz ok 2-3 (ok 1ł.stolowa)

Natalka a mnie się wydaje ze nie powinno się zwiększać np do 2-2,5 łyżek, bo 1 łyżka zawiera zalecaną ilość glutenu :tak: i bez wzgledu na to czy podamy tą łyżke glutenu w deserku,zupce,20ml wody czy tez mleku o proporcji 180ml... Czyli zwiększając posiłek (np który ma 180-mowa o mleku) o kolejną łyżkę zwiększamy ilość glutenu do 4 lub 6g
No tak na logikę to biorąc:-);-)

ja o tym wiem dlatego napisalam ze "oni tam napisali " bo w tym poradniku tak jest ;-) pisza ze na kazde 100 ml posiłku 2-3 g kaszki. tu co napisali :

Pamiętaj, by zalecaną w schemacie ilość produktu glutenowego (2-3 g lub 6 g) dodawać
do min. 100 ml posiłku. Jeśli Twoje dziecko ma duży apetyt i jada większe posiłki, ilość produktu
glutenowego powinnaś proporcjonalnie zwiększyć (pamiętaj o zasadzie 2-3 g lub 6 g produktu
glutenowego na min. 100 ml posiłku).

reklama
ja o tym wiem dlatego napisalam ze "oni tam napisali " bo w tym poradniku tak jest ;-) pisza ze na kazde 100 ml posiłku 2-3 g kaszki. tu co napisali :

Pamiętaj, by zalecaną w schemacie ilość produktu glutenowego (2-3 g lub 6 g) dodawać
do min. 100 ml posiłku. Jeśli Twoje dziecko ma duży apetyt i jada większe posiłki, ilość produktu
glutenowego powinnaś proporcjonalnie zwiększyć (pamiętaj o zasadzie 2-3 g lub 6 g produktu
glutenowego na min. 100 ml posiłku).
Dla mnie to tez jest bzdura :-D bo potem w tabelce jest rozrysowane. Kazda kaszka, porcja glutenu, ilosc łyżek.
Czyli:
etap 1 1 lub 1,5 lyzki
etap 2 2 lub 3 lyzki
Czyli moje dziecko pije 180 mm i dodająć nie cale 2 lyzki lub nie całe 3(zależy od kaszki) jest równe z zwiekszeniem zawartości glutenu, co jest odpowiednie drugiemu etapowi:-D

Moje zdanie jest takie: oni piszą aby ładnie wyglądało i dobrze się sprzedawało :tak:

no ja wszystko rozumiem tylko dziwi mnie to ze własnie tak piszą:baffled: i dla mnie ta zasada 2-3 g na 100 ml posilku tez sie wlasnie mija z celem a wszedzie tak pisza w kazdym schemacie...powinni napisac ze raz dziennie lyzka kaszy mannej do byle jakiego posilku i było by wszystko jasne:-)

no ja wszystko rozumiem tylko dziwi mnie to ze własnie tak piszą:baffled: i dla mnie ta zasada 2-3 g na 100 ml posilku tez sie wlasnie mija z celem a wszedzie tak pisza w kazdym schemacie...powinni napisac ze raz dziennie lyzka kaszy mannej do byle jakiego posilku i było by wszystko jasne:-)
:-D:-D:-D otóż to :tak:;-)
Łopatologicznie, łopatologicznie :blink:

Kobito Ty ważysz 54 kg:oo: Nie ukrywam, ogarnęła mnie zazdrość :rolleyes2:

nooooooooo ............... juz 56 :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: bo jak przestalam karmic to sie mi przytyło troche :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiesz nadrabialam zaległosci w jedzeniu :-p:-p:-p a ten suwaczekzostawiłam sobie na zachete ze tyle już wazylam i musze wrocic spowrotem bo tak o niebo lepiej sie czułam :cool2::cool2::cool2::cool2: tzn chce wazyc 52 :shocked2::eek::ninja2:

natalka mamy ten sam cel wagowy czyli 52:tak: brakuje mi jeszcze 3 kg:baffled:
ale tak jak piszesz przejście na mm też troszkę rozregulowało i moją dietkę hehe:-p
jutro jadę do babci ogołocić jej troszkę ogródek z marchewek i malutkiemu nagotuję:-) za marchewkę dałby się pokroić hehe

natalka mamy ten sam cel wagowy czyli 52:tak: brakuje mi jeszcze 3 kg:baffled:
ale tak jak piszesz przejście na mm też troszkę rozregulowało i moją dietkę hehe:-p
jutro jadę do babci ogołocić jej troszkę ogródek z marchewek i malutkiemu nagotuję:-) za marchewkę dałby się pokroić hehe

To i ja się dołączam do waszego celu wagowego tj. 52kg, obecnie brakuje mi jeszcze 2kg:)

reklama
anik ale z tego co pamiętam to chyba dość wysoka jesteś to inaczej to jednak wychodzi, ja mam ledwo 160cm więc na dobrą sprawę to i 50kg było by super ale na to nawet nie liczę hehe bo aż tak dupska do diety spiąć nie umiem:-p
kugela i 10kg dasz rade ja też nie dawno tyle za dużo miałam;-)

Do góry