natalka1704
Fanka BB :)
Anik do normalnej butli czyli tyle ile Krzyś zjada(180) dajesz ok 2-3 (ok 1ł.stolowa)
Natalka a mnie się wydaje ze nie powinno się zwiększać np do 2-2,5 łyżek, bo 1 łyżka zawiera zalecaną ilość glutenu i bez wzgledu na to czy podamy tą łyżke glutenu w deserku,zupce,20ml wody czy tez mleku o proporcji 180ml... Czyli zwiększając posiłek (np który ma 180-mowa o mleku) o kolejną łyżkę zwiększamy ilość glutenu do 4 lub 6g
No tak na logikę to biorąc:-);-)
ja o tym wiem dlatego napisalam ze "oni tam napisali " bo w tym poradniku tak jest ;-) pisza ze na kazde 100 ml posiłku 2-3 g kaszki. tu co napisali :
Pamiętaj, by zalecaną w schemacie ilość produktu glutenowego (2-3 g lub 6 g) dodawać
do min. 100 ml posiłku. Jeśli Twoje dziecko ma duży apetyt i jada większe posiłki, ilość produktu
glutenowego powinnaś proporcjonalnie zwiększyć (pamiętaj o zasadzie 2-3 g lub 6 g produktu
glutenowego na min. 100 ml posiłku).