reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
mlodak my juz gluten od ponad miesiaca ... jak tylko skonczyl 5 miesiecy i nie ma sie czego bac

czy ktoras z Was dawala sloiczki z jajkiem albo ogolnie jajko?? jaka byla kupka ? i teraz dawac przez 4 dni z rzedu ??

My dajemy tak jak Iwon pół zółtka co drugi dzień,ja daję do zupki. Lekarz mi mówił,że jak dziecko ma mniej więcej pół roku to kończą mu się zapasy żelaza i dlatego trzeba podawać żółtko.

kasienka ja sie boje wprowadzic gluten bo Szymek ma te krostki na buzi z powodu ŁZS no i boje sie ze gluten go uczuli a ja to zbagatelizuje. No ale musze sie odwazyc. Moze jutro rano do mleka dodam manny. Myslicie ze to nie za pozno? On jutro konczy 7 miesiecy.
I napiszcie jak wprowadzacie to zoltko? Rozumiem ze do zupki, ale surowe i gotujecie jeszcze i ile minut?

ja jestem na sloiczkach az pojdziemy do zlobka, a to juz tylko tydzien wiec jak zoltko dodac nie pomoge bo w sloiczkach juz jest dodane, a z tego co wiem to gluten dla butelkowych powinno sie dawac

Zaleca się u niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż. takze chyba ostatni dzwonek a potem czekac do 10

Też miała pytać o żółtko. Dzisiaj zamierzałam zacząć, ale mała za wcześnie się obudziła i nie zdążyło się ugotować (gotowałam osobno i chciałam dodać do zupki).

ja gotuje osobno. Rozgniatam widelcem i dodaje do zupki. A w sloiczkowych - na razie w tych co kupilam nie spotkałam się z żóltkiem. Ale ja malo tego kupuje więc może nie zwrócilam uwagi.

Raz się mi mala za szybko głodna zrobiła - więc dalam jej po obiedzie. Smakowało :) Samo popijane soczkiem

ja nie spotkałam się jeszcze ze słoiczkami w których jest żółtko, i też gotuję normalnie jajko na twardo i później dodaję pół żółtka do zupki

reklama
twardo. Na fb któraś wrzuciła ze po pierwsze powinno byc jajo gotowane 8 minut. Następnie zółtko rozbabdziane widelcem - dodane do zupki i jeszcze raz zagotowane z zupką.

Od razu zaznaczam - ja gotuje jajo na twoardo i nie bawie sie juz w ponowne gotowanie z zupką.

Do góry