reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Rysica mój Antek też na początku nie chciał otwierać buźki, siadałam na przeciw niego on w leżaczku na łóżku tak żeby dobrze mnie widział i szeroko otwierałam buzię i mówiłam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmm , on zaczął mnie naśladować i otwierał buźkę wtedy łyżeczka siup do buźki.
my kaszkę na gęsto łyżeczką jemy o 9 mniej więcej tj 2 śniadanie

5 mleko
9 kaszka
13 obiadek
15 deserek
17 mleko
20 mleko czasem z kaszką ale już z butelki.

Iwon Antek jak nie chce jabłka albo jakiś owoców ze słoiczka to mieszam mu z bananem startym na tarce plastikowej. Zjada wszystko.

reklama
Iwon - jutro spróbuję jej dać łyżeczkę do pobawienia się - zobaczę co z nią będzie robiła...

Viola - moja ani razu nie zareagowała otworzeniem buzi na "aaaaaaaaaammmmm" ....

Ja daję kaszkę tylko wieczorem, po kąpaniu, a dokładnie daję 3 łyżeczki kaszki do mleka i daję z butli. W dzień jest mleko. I obiadek.

Viola spróbuję z bananem :tak:
Kasia.natka nie za duzo ej kaszki glutenowej? Powinno się dawać 2-3 gramy przecież :confused:

Iwon - u nas kaszka jest 3 razy (kleik ryżowy) z butli - rano ok. 7.30, potem ok. 21 i ok. 24-tej. Kuba wypija butlę tylko jak śpi.

Ja też glutenu nie liczę. Wczoraj np zjadł cały duży słoik spaghetti bolognese babydream tam jest gluten i do tego później 2 biszkopty. A jak gotuję zupkę i daję kaszkę manną to też na oko bo gotuję zazwyczaj na 2 dni plus jeszcze 2-3 porcje do zamrożenia.

Iwon - ja łyżeczką podaje i zjada mi niewiele. Tj robie na 60 ml mojego mleka + poł banana, poł sloiczka jabłek (takiego po przecierze pomidorowym) lub jak robie z sokiem malinowym to robie na 80 ml. I nie zawsze to zje. Moja koleżanka twierdzi ze mój dziec nie ma żolądka :) skoro takie male porcje zjada

reklama
Iwon - nie martw się - ja też daje 3 g i tyle. Pilnuje tego glutenu. Dziś dostała troszkę więcej - ok 5 g. Ale tak jej posmakowała moja nowa mieszanka ze szkoda mi jej było nie dac. Kaszka babydream waniliowa (cały sliczek zawierak ok 15 g glutenu) z bananem. Zjadła mi łacznie tego 140g. Gdzie u mojego dziecka 100 g posiłek to już cud....

Do góry