reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

hmmmmm ja jeszcze nie próbowałam domowej ryby, jakoś nie mogę się przemóc, ale te ze słoika Hippa, Bobovity Bartuś uwielbia

reklama
Czy Wasze dzieci też tak gryzą Doidy Cup? Moja Zuza jak się wgryzie to nie chce puścić...

patris dzięki! zupełnie zapomniałam o namoczeniu ryby w mleku, może to pomoże.
Moje córeczki uwielbiają ryby ze słoiczka (tak jak Twój Bartuś Scarletka :) ), a nie oszukujmy się one rybą poważnie pachną ;-)
Więc nie wiem czy to zapach przeszkadzał im we wczorajszym dorszu.

Asco Dziękuję :-D Ja jeszcze miesiąc temu dawałam dziewczynkom tylko słoiczki. Teraz się rozszalałam w kuchni :)

Oleniek mój też gryzie doidy cup :). Tak słoiczki pachną rybą ale nie jest to taki sam zapach jak świeżej ryby morskiej i jest naprawdę duża różnica w zapachu dania ze świeżą ryba a tą w słoiczku :).Te w słoiczkach pachną bardziej jak sałatka rybna czy paprykarz niż jak świeża ryba.

U nas rybka to tylko ze słoika, ja nie probpwalam jeszcze swojej robic :)
dzisiaj Gabi na sniadanie zjadla 2 kanapki z masłem i szynką i popiła moją herbatą wciągnęla 250ml! dacie wiare? to ta ktora nie chciala nic pić, żadnych płynów :-)

my mamy kubek lovi 360 ale Natka też cała mokra przy piciu ;-)

u nas narazie żywieniowy regres, panuje u nas Rotawirus i ta gorączka Natki i luźne kupy mogły mieć coś z tym wspólnego (na szczęście szczepiona, więc przeszła łagodnie) ale zupełnie przestała nam jeść - przyjmuje tylko słoiczki dla 4-miesięcznych niemowląt i tylko te z marchewką, ew. kurczakiem ale takie na maksa zmiksowane.. i zjada tylko np. pół małego słoiczka na raz.. lekarka powiedziała, żeby się nie przejmować, że jej przejdzie (w sumie już jest ciut lepiej - zjada deserki..), tylko uważać, żeby dużo piła - na szczęście piś chce, więc teraz staram się ją podżywiać w półpłynnej postaci (kaszki w butelce, zagęszczone soki marchwiowe) no i czekam...

Ostatnia edycja:
dzisiaj zrobilam drugie podejscie do jajecznicy - maly jeszcze dobrze nie przelknal a juz cala buzia czerwona, skora podrazniona.. wysypka.. ojjjjjjjj.. jeszcze nie jest gotowy na cale jajko. pozostaniemy przy zoltku.

reklama
ewkasp jak Bartuś zeszła mu wysypka?

U nas dziś na obiad cielęcina z kasza gryczaną i brukselką. Trochę się bałam jak dziewczynki zareagują na specyficzny smak brukselki, czy nie będą wybrzydzać. A gdzież tam! Wciągały jak małe odkurzacze!

Do góry