reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Wredniak a jak Wam poszło przejście z cyca na mm?? Gabi nie szuka cycka?? Ja już chyba mam po karmieniu, bo cycki zmalały, Jasiek je opróżnia w tempie ekspresowym i po 2h znów krzyczy o papu.. W nocy też te ciągłe pobudki.. Chyba powinniśmy przejść całkowicie na mm, ale jeszcze dociągnę do wizyty 7ego września i pogadam z pediatrą jak to zrobić.. Szkoda mi, bo to straszna wygoda, ale z drugiej strony może Jaś by lepiej w nocy sypiał..

reklama
Wredniak a jak Wam poszło przejście z cyca na mm?? Gabi nie szuka cycka?? Ja już chyba mam po karmieniu, bo cycki zmalały, Jasiek je opróżnia w tempie ekspresowym i po 2h znów krzyczy o papu.. W nocy też te ciągłe pobudki.. Chyba powinniśmy przejść całkowicie na mm, ale jeszcze dociągnę do wizyty 7ego września i pogadam z pediatrą jak to zrobić.. Szkoda mi, bo to straszna wygoda, ale z drugiej strony może Jaś by lepiej w nocy sypiał..

Malinko nawet nie pytaj.. dla mnie to do tej pory jest swego rodzaju porażką ;) bardzo chciałam długo karmić piersią, ale zaczęło się od tego, że Gabi doiła cyca parę minut i odrywała się, nie chciała ponownie, marudziła.. myślałam, że jest niejadkiem.. potem byla wizyta u pediatry, okazało się, że Gabi słabo przybiera.. byłam pewna, że mleko mam, wkoncu dorwałam laktator i ściągnęlam zaledwie 10ml.. więc takim sposobem okazalo się, że moje dziecko lubi sobie zjeść, a ja nie mam mleka i "głodziłam" ją ponad miesiac.. Czy szuka cyca? baardzo.. szczególnie jak się budzi nad ranem biorę ją, eM robi butlę, a ona mi się wtula w cyce i "ciągnie" je przez piżame.. dołujące to jest.. ale butlę też lubi, jak się drowie to nie ma zmiłuj :) i spi od 21 do 5-6 rano!!!

Dzięki za te słowa!! Nie mów, że to porażka, przecież karmiłaś córę aż PÓŁ ROKU!!!!
U Was efekt widoczny - nieprzybieranie na wadze, a mój Janek to rośnie rośnie, ostatnio w 2tyg 300g, więc jeszcze pomyślę.. Poobserwuję to jego jedzenie, jak często potrzebuje..

Malinko wiem.. też tak sobie codziennie powtarzam, ze karmiłam Gabi prawie pół roku samym cycem to i tak wielki sukces.. i swoje ambicje muszę schować do kieszeni :)
Twój Jasio na samym cycu rośnie super.. moja dopiero teraz na butli nadrabia.. chodzimy co 2 tygodnie na ważenie i przybiera ok 300gram przez 2 tygodnie, tak jak Twój Jaś, tylko my na butli, a on na cycu :)
Ile Jaś waży?

Wredniak ja na tego kleiku roznie daje,na ogoł na cały mały słoiczek ok dwoch łyzeczek,trzeba potem chwilke odczekac az zgestnieje.
Malina ja tez zastanawiam sie nad przejsciem na mm całkiem,coraz mniej udaje mi sie wydoic a tez nie wiem jak to bedzie jak wroce do pracy:(

Ola wielkie dzięki za radę :) wsypałam trochę kleiku ryżowego do deserku.. i Gabi zjadła prawie cały słoiczek! :) fakt - nie z takim apetytem jak obiadki, ale zjadła :)

Czy sa tutaj jakies dzieci które nie toleruja kleiku ryżowego i kaszek ryżowych???
No u nas jest wielki plucie butla lub łyzeczka. Masakra.
Nie wiedziałam czemu, kombinowałam z butelkami i smoczkami

Witam Wszystkie Mamy :)
Mam pytanie: bo nigdzie nie mogę tego wyczytać. Czy jak podajecie jakiś przecier lub mus to zastępuję on jedno karmienie mm? I czy do tego dajecie np jakiś soczek lub herbatkę żeby dziecko się również napiło?

Aha, bo może jeszcze dopowiem że moja mała ma 5 miesięcy i do tej pory piła mleko modyfikowane 5 razy w ciągu dnia mniej więcej w 3 - godzinnych odstępach. Po ukończeniu 4 miesiąca podaję jej zamiast jednego karmienia pół słoiczka musu lub przecieru i do tego pół dawki mm. A od 5-ego miesiąca chciałabym podawać już cały słoiczek zamiast jednego karmienia, ale nie wiem czy ją do tego jeszcze jakoś dopajać..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Olcia ja właśnie przez powrót do pracy i tą niepewność mam coraz mniej mleczka i jestem chodzący nerwus :/
Wredniak u nas waga urodzeniowa była 4940 a teraz już mamy 9 kilo ;) Tak dzisiaj na spacerku rozmyślałam o tym moim karmieniu.. może spróbuję jednak jeszcze powalczyć, będę więcej jeść, popijać herbaty na laktacje, inkę.. i zobaczymy..
Avona u mnie różnie, czasem daje pół słoiczka+cyc jak coś nowego, a czasem sprawszone i lubiane dania to cąły słoiczek+herbatka :)

Do góry