reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Asco co za uparciuch z Jasieńka! może konsystencja albo temperatura jedzonka mu nie pasuje...nie załamuj się kochana - niektóre dzieci wolą same mleko przez dłuższy czas niż pół roku, jak rośnie zdrowo to nie ma co się denerwować, pozostaje cierpliwie podsuwać nowe smaki, może w końcu się przełamie...będziemy trzymać kciuki za apetyt Jaśka!!!!
izabela jak miałaś czekać, to może odstaw te ziemniaczki na ten czas zalecany przez lekarza i spróbujesz potem ponownie..Zośka czasami też uleje zupką, choć zwykle po obiadku jeszcze zapije cycusiem, i tez zdarza się nawet po godzinie -nie przejmuje się tym, bo jak widzę jak ona wyrabia i się turla to wcale się nie dziwię że jej się ulewa:tak:

reklama
A jestescie na mm czy cycu? moja Małoska nie wypija nawet tego co Twoja Gabi,praktycznie nic nie pije procz mleka,za to miesko tez uwielbia,z owockami tez był problem ale doszłam do tego ze one maja za rzadka konsystencje wiec dodaje kleiku ryzowego i jest super;)moze tez sprobuj?

Ola jesteśmy od 2 tygodni na mm, jak Gabi była na cycu to się nie przejmowałam piciem.. ale na tym mm w takie upały to sama wiesz..
a z tymi owocami to świetny pomysł, bo rzeczywiście obiadki mają inną konsystencje niż deserki, a ile tego kleiku ryżowego na mały słoiczek dać, a najlepiej ile dać na pół słoiczka?

Koncia ale przynajmniej wiadomo już♣ co masz robić i to jest duży krok do przodu teraz juz bedzie lepiej

Kasia to teraz sie zaczną pięknie pachnące kupy haha

Asco a co ten mój zięć taki niejadek może mu nie podchodzi kup mu jakiś♠ mięso w końcu to chłop zasmakuje mu:-)

Patik a u mnie piekny kolor miał brokuł pomidor bakłażan

moje dziecko dziś poszalało wypiła na noc 130mleka tylko położyłam ją spać a ona nic oczy jak 5zł i ryk żeby ją wziąść akurat jedliśmy kolacje jak zobaczyła tak wrzeszczała i kopała że masakra dałam jej reszte mleka pluje wiec zrobiłam jej chlebka pszennego z powidłami to dopiero był zachwyt popchła żółtym serem i śpi jak aniołek konkretów jej sie chciało a nie tam mleko haha

Moje dziecko wczoraj po raz pierwszy zjadło 190 ml słoik obiadku kurczak z marchewką i ziemniakami na raz , do dziś jestem w szoku :szok: , a zaraz będziemy wcinać kaszę :-)

papciu, no w sumie to wiele się nie dowiedziałam :p jedynie, że z glutenem źle postąpiłam, a tak wszystko robię dobrze. Potwierdziły się tylko moje obawy, że młody tak będzie cierpiał, skoro na wszystko ma uczulenie. Bo ta marchew też troszeczkę go wysusza i muszę mieć jakiś zamiennik. Doktorka powiedziała, żebym spróbowała brokułu, bo nie powinien go uczulić, ale jak jej powiedziałam, że po dyni też go wysypało, to zrobiła wielkie oczy i tylko spytała czy ze słoiczka i dodała, że ciężko się chowa takie alergiczne dziecko :(

Dziewczyny, jaka firma ma jagody w słoiku? Bądź jabłko/jagoda? Bo to też podobno dobre na początek

Koncia- my robilismy małej testy z krwi jak miała 7 miesiecy ale mozna od 6mc- na składniki które juz jadła jak chcesz to dam ci namiary....

papcia- chciała bym to zobaczyc jak Lena je skibke chleba z powidłam i zagryza serem.....

reklama
Do góry