reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Moja dzisiaj jadłą gruszke z jabłkiem z bobofruta mmmmm ale smakowało chociaż śliwki gerbera nie przebiło
u nas młoda na noc dostaje 180mm +4miarki od mleka kaszki ryżowej bez smaku o20 i starcza jej to średnio do11 dnia nastepnego!!!! śpi bez przerwy do9,30 codziennie:)

reklama
Moja dzisiaj jadłą gruszke z jabłkiem z bobofruta mmmmm ale smakowało chociaż śliwki gerbera nie przebiło
u nas młoda na noc dostaje 180mm +4miarki od mleka kaszki ryżowej bez smaku o20 i starcza jej to średnio do11 dnia nastepnego!!!! śpi bez przerwy do9,30 codziennie:)
Nie wiedziałam, ze jest z Bobofruta coś innego niż soki? Gdzie kupowałaś?

Moja dostaje na noc 150-180 ml czystego bebilonu pepti ok 20 i wstaje ok 6.00 ale zjada ok 60-90ml więc raczej nie budzi się z głody tylko z powodu mega-zasikanej pieluchy.
Też myslalam że z bobofruta sa tylko soki....
Ja tez kupiłam już słoiczki z mięskiem - gerbera warzywa z kurczakiem bo w skladzie jest tylko marchew, ziemniak, kurczak i olej czyli 3 z tych składników Nadia już zna...

Vetka, u nas praktycznie tak samo :-) O 20.30 180ml mm i pobudka koło 6 z pampersem gigantem (u nas jest jeszcze kupa..). Młoda zjada 120ml i następny posiłek o 10

We wtorek Gabrysia kończy 5 miesięcy. Powinnam wprowadzić do diety mięso i rozpocząć ekspozycję na gluten. I to mnie właśnie zastanawia. Zrobić to w tym samym czasie? A może najpierw jedno a potem drugie? A jeśli tak to z czym nie powinnam już zwlekać? :confused: Pomocy! :sorry:

Vetka- na oko to wydaje sie ze rosnie.....ale jakos po pierwszym jestem juz paranoiczka :-D bo syn po 5 mies zaczol spadac z centyli i spadl 3 nizej i byl nie na centylach. Do tej pory nosi bluzki 9-12mies ma 10kg. Po 6 mies juz odmowil picie mleka i wiem ze jset to sajgon wiec paranoicznie boje sie ze to sie przytrafi i Mestkowi.
pebella- ja zaczelam od miaska na poczatku a potem gluten.

U nas sloiczki z miaskem juz byly, mamy takie fajne z Hippa czy Cow&gate i mojemu smakuja.

Dzisiaj nawet zjadl troszke mleczka ale bylo tylko rano i wieczorem - za dnia nie chcial.

Ostatnia edycja:
Olcia zrobiłam dwie butle, jedną z mlekiem a drugą z kaszką ze smoczkiem "kaszka" TT :)

Niestety nic nie dała ta kaszka, Jasiek obudził się przed 22, ale dał się uspać bez cycka, potem coś przed 2 i dalej już nie jarzyłam co się działo, ale w sumie dotrzymaliśmy w wyrku do 8ej, więc jakoś tam się wyspałam :)

Malina a bez problemu Jas ciagnał z tego smoczka TT kaszka? Jaka kaszke robisz wtedy do butli i w jakich proporcjach?
Ta wielka dziura w tym smoczku mnie przeraza :)

Zuza wczoraj zaliczyła rosół z marchewka i ziemniaczkiem :) Dziewczyny fajna satysfakcja tak gotowac dla dziecka :) No ale to chyba bedzie góra raz na tydzien bo jak ona nie spi w dzien prawie wcale to nie wyobrazam sobie gotowania :)

Pabella a wiesz ze ostatnio mi pediatra powiedziała ze na gluten mam Zuze wystawiac po 6 miesiacu a nie po 5...Juz zgłupiałam całkowicie ale zrobie jak kaze...My juz kupiłysmy z bv królika bo tam nie ma groszku sa jedynie warzywa takie jakie Zuza juz zna.

Jak czytam o spaniu waszych dzieci to chwytam załamkę:-( U mnie Bartek wstaje jak za czasów noworodka i nic na to nie poradzę. Budzi się coraz wcześniej już o 23.00 jest głodny, wytrzymuje potem 3 godziny, o 2.00 znowu wrzask, potem 6.00, 9.00...:-(

reklama
Do góry