reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

no mysle ze tak bedzie najlepiej kochana......ja ugerowac nic nie moge bo samam nieiwem czy moj maly dobrze je....jednak cale szczescie ide co miesiac bilans wiec moge sprawdzic jak przybiera na wadze... nie martw sie za wczasu....napewno jest wszytsko ok

reklama
Dove a nie masz wagi w domu? ja tez kontroluje wage Goski sama w domu bo ona mało je i słabo przybierała. Teraz je co 2-3h mleko ok 100-120ml i ok 12-14 obiadek(srednio 3/4słoiczka,zamiast mleka) i w nocy tez je mleko co ok 3-5h tez 100-120ml.

moja nie je od 20 do 6.00 rano.
Rano o 6.00 max 90 ml
ok 9.00 - 120 ml
ok 11.00 - obiadek 1/2 słoiczka
po 2h mleko ok 90 ml
ok 16.00 120 ml mleka
ok 18.00 deserek 1/2 - 3/4 słoiczka
20.00 - mleko na noc 180 ml

ola- wage mamy ale zwykla nie elektroniczna. Waga za kzdym razem pokazuje cos innego- na wazenie bagazy sie nadaje ale na sprawdzanie wagi naszej czy dzieci to odpada.

Dove ale widzisz czy dziecko rosnie czy nie np. po ubrankach. Jesli rosnie to naprawdę nie ma sie co czepiać, jedno je więcej inne mniej, na pewno nie da sie zagłodzić:)

Witam. Mój synek jest karmiony piersią ale lekarka zaleciła mi wprowadzanie jarzyn od ukończenia 5 m-cy czyli za tydzień. Od wczoraj wprowadzam mu gluten (pół łyżeczki kaszy manny na wodzie mieszam ze swoim mlekiem). Na szczęście chętnie je z łyżeczki, obawiałam się ze nie będzie chciał bo butelki w ogóle nie chce i jestem "cycowym niewolnikiem". Ale wcale mi to niewolnictwo nie przeszkadza :-). trochę się stresuję tym rozszerzaniem diety. Czy po podaniu mu jedzenia ze słoiczka ja muszę go przepoić?

Małgoska dzis jadła ryz z warzywami i indykiem (babydream po 4m-cu) i jak na'' pierwszy raz z miesem ''poszło całkiem niezle:) a przed chwilka była gruszka i tez jakotako;)

U nas Olka też mięsko zaliczone pod postacią "dynia z indykiem" hippa, a mamy jeszcze kurczaka i łososia od 5mies. :D

Dzisiaj zrobiłam mały eksperyment po tym ostatnim nocnym szaleństwie: 60ml mm z 2 stołowymi łyżkami kaszki mannej plus 200ml mleka, zobaczymy ile na tym pociągnie..

Widze, ze Wy laski juz na mięsku... a ja myslalam, ze meiso to tak od okolo 6 miesiecy... my dopiero od niedawna zupki(marchewka, zmeiniaczek, pietruszka) i deserki... Mozna juz mieso podawac...zaznaczam, ze ja dalej glownie na cycu, tzn Amelia na cycu:p

reklama
Widze, ze Wy laski juz na mięsku... a ja myslalam, ze meiso to tak od okolo 6 miesiecy... my dopiero od niedawna zupki(marchewka, zmeiniaczek, pietruszka) i deserki... Mozna juz mieso podawac...zaznaczam, ze ja dalej glownie na cycu, tzn Amelia na cycu:p

my tez głownie na cycowym,miesko było pierwszy raz dzis i tak ja napisałam wyzej to był słoiczek beabydream po 4m-cu

Malinka ja tez juz mam rybke i inne na zapas po 5m-cu;) a Jas to ładnie wcina na noc az 260ml ,to moja to ma na ponad dwa razy;) a dałas to butla?jaki smok?

Do góry