reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Moja dzisiaj jadłą gruszke z jabłkiem z bobofruta mmmmm ale smakowało chociaż śliwki gerbera nie przebiło
u nas młoda na noc dostaje 180mm +4miarki od mleka kaszki ryżowej bez smaku o20 i starcza jej to średnio do11 dnia nastepnego!!!! śpi bez przerwy do9,30 codziennie:)

reklama
Moja dzisiaj jadłą gruszke z jabłkiem z bobofruta mmmmm ale smakowało chociaż śliwki gerbera nie przebiło
u nas młoda na noc dostaje 180mm +4miarki od mleka kaszki ryżowej bez smaku o20 i starcza jej to średnio do11 dnia nastepnego!!!! śpi bez przerwy do9,30 codziennie:)
Nie wiedziałam, ze jest z Bobofruta coś innego niż soki? Gdzie kupowałaś?

Moja dostaje na noc 150-180 ml czystego bebilonu pepti ok 20 i wstaje ok 6.00 ale zjada ok 60-90ml więc raczej nie budzi się z głody tylko z powodu mega-zasikanej pieluchy.
Też myslalam że z bobofruta sa tylko soki....
Ja tez kupiłam już słoiczki z mięskiem - gerbera warzywa z kurczakiem bo w skladzie jest tylko marchew, ziemniak, kurczak i olej czyli 3 z tych składników Nadia już zna...

Vetka, u nas praktycznie tak samo :-) O 20.30 180ml mm i pobudka koło 6 z pampersem gigantem (u nas jest jeszcze kupa..). Młoda zjada 120ml i następny posiłek o 10

We wtorek Gabrysia kończy 5 miesięcy. Powinnam wprowadzić do diety mięso i rozpocząć ekspozycję na gluten. I to mnie właśnie zastanawia. Zrobić to w tym samym czasie? A może najpierw jedno a potem drugie? A jeśli tak to z czym nie powinnam już zwlekać? :confused: Pomocy! :sorry:

Vetka- na oko to wydaje sie ze rosnie.....ale jakos po pierwszym jestem juz paranoiczka :-D bo syn po 5 mies zaczol spadac z centyli i spadl 3 nizej i byl nie na centylach. Do tej pory nosi bluzki 9-12mies ma 10kg. Po 6 mies juz odmowil picie mleka i wiem ze jset to sajgon wiec paranoicznie boje sie ze to sie przytrafi i Mestkowi.
pebella- ja zaczelam od miaska na poczatku a potem gluten.

U nas sloiczki z miaskem juz byly, mamy takie fajne z Hippa czy Cow&gate i mojemu smakuja.

Dzisiaj nawet zjadl troszke mleczka ale bylo tylko rano i wieczorem - za dnia nie chcial.

Ostatnia edycja:
Olcia zrobiłam dwie butle, jedną z mlekiem a drugą z kaszką ze smoczkiem "kaszka" TT :)

Niestety nic nie dała ta kaszka, Jasiek obudził się przed 22, ale dał się uspać bez cycka, potem coś przed 2 i dalej już nie jarzyłam co się działo, ale w sumie dotrzymaliśmy w wyrku do 8ej, więc jakoś tam się wyspałam :)

Malina a bez problemu Jas ciagnał z tego smoczka TT kaszka? Jaka kaszke robisz wtedy do butli i w jakich proporcjach?
Ta wielka dziura w tym smoczku mnie przeraza :)

Zuza wczoraj zaliczyła rosół z marchewka i ziemniaczkiem :) Dziewczyny fajna satysfakcja tak gotowac dla dziecka :) No ale to chyba bedzie góra raz na tydzien bo jak ona nie spi w dzien prawie wcale to nie wyobrazam sobie gotowania :)

Pabella a wiesz ze ostatnio mi pediatra powiedziała ze na gluten mam Zuze wystawiac po 6 miesiacu a nie po 5...Juz zgłupiałam całkowicie ale zrobie jak kaze...My juz kupiłysmy z bv królika bo tam nie ma groszku sa jedynie warzywa takie jakie Zuza juz zna.

Jak czytam o spaniu waszych dzieci to chwytam załamkę:-( U mnie Bartek wstaje jak za czasów noworodka i nic na to nie poradzę. Budzi się coraz wcześniej już o 23.00 jest głodny, wytrzymuje potem 3 godziny, o 2.00 znowu wrzask, potem 6.00, 9.00...:-(

reklama
Do góry