reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

była możliwość, to go włożyłam do fotelika, ale miał opcję nie na siedząco, tylko na pół leżąco. Nasze krzesełko stoi jeszcze złożone w piwnicy i jeszcze tam jakiś czas poleży

reklama
truskawka no teraz to w takim prostym to moze jeszcze za wczesnie choc znalazlam zdjecia Barnima i z nich wynika ze jad na siedzaco w krzeselku jak mial prawie 6 mies. A znalazlam co robil przed - nasze krzeselko sluzylo nam za teren zabaw :) mial wtedy 4 mies i 19 dni.
DSC08762.jpgDSC08761.jpgwiec na dobra sprawe sadzany byl do krzeselka.

My dzis na obiadek miałysmy zupke jarzynowa z gerbera,zjedzona z ogromnym smakiem:)
Zastanawiam sie nad podaniem soku (w zwiazku z tym ze Goska nic nie chce pic) tylko od czego zaczac? jaki smak?co najzdrowsze?

Olcia ja zaczęłam od soczku jabłkowego hipp, potem jabłko-marchew, brzoskwinia, malina-jabłko, morela, a jest jeszcze banan, śliwka, winogrono :) Zawsze mieszam z ciepła wodą, najczęściej 50/50, albo więcej soczku a mniej wody :)

A u nas było dzisiaj marchew-jabłko, wymiecione do ostatniej kropelki :D

Malwi dziś dostała pierwsze słoiczkowe danie w postaci "Pierwszej Marchewki" ... kurde, ona prawie nic nie zjadła ... co miała w buzi natychmiastowo zostało wypluwane. Pewnie na początku Maluchy tak robią, nie? I jest szansa że będzie otwierać dzióbek szeroko :-)
Jutro próbujemy znów.

tak lokatko u nas też pierwsze papu w większości było na głowie, śliniaku i na mnie. Mała musi się przyzwyczaić, że trzeba przełykać, a nie wypluwać. U nas po 3 tygodniach nauki słoiczek mogę podać już nawet w parku. Powodzenia!

dostałam od rodziny marchewkę - z pewnego źródła i chciałabym ją ugotować małemu jako pierwsze danie, tylko pytanie gotować na wodzie czy na parze?

reklama
Lokata- dziecko musi nauczyc sie przyełykac. u nas najlepsza zabawa było wypluwanie a potem próba wylizania brody. Teraz juz poda połowę łyka ale wciąż jeszcze część wypluwa mimo, że jej smakuje to czasem nie umie połknąć-więc sie nie martw. Cierpliwości.

A u nas dziś Nadia zjadła cały słoki marchewki z ziemniaczkiem!!!

Ostatnia edycja:
Do góry