reklama
truskawka no teraz to w takim prostym to moze jeszcze za wczesnie choc znalazlam zdjecia Barnima i z nich wynika ze jad na siedzaco w krzeselku jak mial prawie 6 mies. A znalazlam co robil przed - nasze krzeselko sluzylo nam za teren zabaw mial wtedy 4 mies i 19 dni.
wiec na dobra sprawe sadzany byl do krzeselka.
wiec na dobra sprawe sadzany byl do krzeselka.
truskawkaM
Zaangażowana w BB
ooo to nie wiedziałam, że krzesełka mają rozkładane oparcia
Olcia ja zaczęłam od soczku jabłkowego hipp, potem jabłko-marchew, brzoskwinia, malina-jabłko, morela, a jest jeszcze banan, śliwka, winogrono Zawsze mieszam z ciepła wodą, najczęściej 50/50, albo więcej soczku a mniej wody
A u nas było dzisiaj marchew-jabłko, wymiecione do ostatniej kropelki
A u nas było dzisiaj marchew-jabłko, wymiecione do ostatniej kropelki
lokata
Fanka BB :)
Malwi dziś dostała pierwsze słoiczkowe danie w postaci "Pierwszej Marchewki" ... kurde, ona prawie nic nie zjadła ... co miała w buzi natychmiastowo zostało wypluwane. Pewnie na początku Maluchy tak robią, nie? I jest szansa że będzie otwierać dzióbek szeroko :-)
Jutro próbujemy znów.
Jutro próbujemy znów.
tak lokatko u nas też pierwsze papu w większości było na głowie, śliniaku i na mnie. Mała musi się przyzwyczaić, że trzeba przełykać, a nie wypluwać. U nas po 3 tygodniach nauki słoiczek mogę podać już nawet w parku. Powodzenia!
truskawkaM
Zaangażowana w BB
dostałam od rodziny marchewkę - z pewnego źródła i chciałabym ją ugotować małemu jako pierwsze danie, tylko pytanie gotować na wodzie czy na parze?
reklama
Lokata- dziecko musi nauczyc sie przyełykac. u nas najlepsza zabawa było wypluwanie a potem próba wylizania brody. Teraz juz poda połowę łyka ale wciąż jeszcze część wypluwa mimo, że jej smakuje to czasem nie umie połknąć-więc sie nie martw. Cierpliwości.
A u nas dziś Nadia zjadła cały słoki marchewki z ziemniaczkiem!!!
A u nas dziś Nadia zjadła cały słoki marchewki z ziemniaczkiem!!!
Ostatnia edycja:
Podziel się: