reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Malina - jaką dajesz kaszę mannę Jasiowi? Ja kupiłam mleczną kaszę mannę z Bobovity i zrobiłam z 1 łyżki stołowej na 100ml, tak jak pisało w ulotce którą dostaliśmy i wyszła rzadzizna, którą ledwo Pawcio wypił.:-( Potem połowę wyrzygał:-( i pojadł sobie mleczkiem z cycusia:-) Poza tym on wymiotuje nawet jak ja napije się mleka, kefiru, jogurtu; ale lekarka twierdzi, że on żadnej skazy nie ma:confused: Chciałam mu dziś kupić bezmleczną ryżowo-pszenną kaszkę z jabłkami i gruszkami (pisze na niej, żeby w trakcie ekspozycji dodawać ją do deserków), ale nigdzie nie było:no:
Przy użyciu smoczka wieloprzepływowego Pawcio też mi się bardzo krztusił:tak:

a u nas jest rożnie z tym wstawaniem w nocy. Jednego dnia Bartek pięknie spi do 5-6, a kolejnego budzi się o 1-2 na jedzenie i też nie zależy to od wypitego mleczka, ani od pory położenia się spać. Ostatnio przeholowaliśmy i położyłam go o 21.00, a i tak wstał o 2.00.

zauważyłam też, że obiadki nie zapychają go jak porcja mleczka. Od tygodnia zjada cały słoik, a i tak za 2 godziny jest głodny i woła flachę..

u nas też pełen zachwyt jak jemy dynię, a ostatnio chce się zapalić za zupkami jarzynowymi..

Widze ze nasze dzieciaki moga sobie reke podac:-D;-) moja tez budzi sie nadal,roznie,nie umiem odgadnac co powoduje ze spi a co ze sie budzi:-( a po obiadku tez woła butle i to nawet po godzinie:szok:

Agii ja daje kleik kukurydziany nestle ,zaczełam jak mała miała 3,5m-ca ale i tak lepiej po nim nie spi:-(
Malinka a dajesz kasze ze swoim mlekiem? moze sprobuj ten smok do kaszki?

Ostatnia edycja:
Widze ze nasze dzieciaki moga sobie reke podac:-D;-) moja tez budzi sie nadal,roznie,nie umiem odgadnac co powoduje ze spi a co ze sie budzi:-( a po obiadku tez woła butle i to nawet po godzinie:szok:

dzisiaj pobił rekord wypił 220ml:szok: na noc. zauważyłam, że jak robię 200, to wylizuje butelkę do ostatniej kropelki, no to dzisiaj zrobiłam więcej, pochłonął wszystko:-D ciekawe o której wstanie:eek:

Co do tego smoczka do kaszki, ja próbowałam podać małemu ten kleik z moim mlekiem przez niego, ale oczywiście mleko go zalało. Ten smoczek nadaje się do gęstej kaszki, nie do takiej rzadzizny.

Scarletka ładny żarłoczek z Bartka;) no to ze kleik za rzadki na smoczek do kaszki to wiem ale Malinka pisała o kaszce nie o kleiku,a kaszke tez mozna na mleku matki zrobic?

Scarletka ładny żarłoczek z Bartka;) no to ze kleik za rzadki na smoczek do kaszki to wiem ale Malinka pisała o kaszce nie o kleiku,a kaszke tez mozna na mleku matki zrobic?

jasne.. za pierwszymi 2 razami podałam mu mleko z kaszką bananową, ale nie za bardzo chciał pic, bo widocznie smak inny, to daję bezsmakowy kleik

Olcia źle napisałam, nie wieloprzepływowy tylko właśnie ten przeznaczony do kaszki (myślałam, że to to samo), no dziura na pół cm, a kaszkę mam tę samą co Magdzior i daję tylko jedną małą czubatą łyżeczkę na całą butlę, czli 210ml (zazwyczaj mm, ale jak nadoję to swoje), jakoś leci z 3TT, dwie łyżeczki już nie lecą. Dodaję tę kaszkę tylko po to, żeby włączyć gluten, ani dla dłuższego snu, ani dla uzupełnienia niedowagi, po prostu z konieczności. Ta kaszka jest od 6mies. i to jedyny produkt, zawierający gluten, jaki znalazłam. Kleik go nie ma..
Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł na ten gluten? Do jedzenia nie chcę dodawać, żeby nie zmieniać smaku obiadku..

reklama
Pinus fajne to pierwsze i cena ok;) to drugie jesr czadowe,zawsze mi sie podobało ale u nas jak dobrze pamietam to kosztuje ponad tysiaka:(

Do góry