reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

hehe w doniczkach sadzic i na parapet

kontynując zdrowe jedzenie dzisiaj surowa gruszka CAŁA i pól surowego jabłuszka z biszkoptem i kleikiem ochom i achom nie było końca a najwiekszy wrzask był jak sie skończyło hehe

aa i na obiad chciałam dać hipowego królika pluła dalej jak widziała a myślałam że jej zasmakuje bo z bobovity słoiczek to było mało wiec zjadła reszte rosołku mysle że jutro może pomidorowa z lanymi kluskami

reklama
a my niestety nie mozemy narazie jesc stalych pokarmow ani sloiczkow za bardzo bo przy zageszczaczu do mleka + sloiczkach nasze dziecie non stop zatwardzone by bylo:(

Dziewczyny doradzcie !!!
Obudziłam się rano a mała cała wysypana, całe ciało nawet dłonie i ręce oprócz buzi. Ma małe czerwone plamki równo rozsypane wiec nie pasuje mi to do wysypek o jakich czytałam. Najbardziej zastanawiam się nad reakcją na nowy pokarm, ponieważ wczoraj pierszy raz dałam jej jabłuszko z bananem ze słoiczka - może max trzy łyzeczki. Na jabłko ale świeże nie było złych reakcji więc moze ten banan. Czy taka aleria występuje od razu czy moze to być po brokule którego dawałam trzy dni ?? Wykąpałam też małą w olejku Balneum ale to nie było pierwszy raz tylko trzeci, czy może być taka reakcja na to ??? Oprócz tego byłam w wczoraj w galerii wiec teoretycznie mogła coś tam złapać - za dużo możliwości. Jak miałyście coś podobnego napiszcie żebym się uspokoiła.

Dziewczyny doradzcie !!!
Obudziłam się rano a mała cała wysypana, całe ciało nawet dłonie i ręce oprócz buzi. Ma małe czerwone plamki równo rozsypane wiec nie pasuje mi to do wysypek o jakich czytałam. Najbardziej zastanawiam się nad reakcją na nowy pokarm, ponieważ wczoraj pierszy raz dałam jej jabłuszko z bananem ze słoiczka - może max trzy łyzeczki. Na jabłko ale świeże nie było złych reakcji więc moze ten banan. Czy taka aleria występuje od razu czy moze to być po brokule którego dawałam trzy dni ?? Wykąpałam też małą w olejku Balneum ale to nie było pierwszy raz tylko trzeci, czy może być taka reakcja na to ??? Oprócz tego byłam w wczoraj w galerii wiec teoretycznie mogła coś tam złapać - za dużo możliwości. Jak miałyście coś podobnego napiszcie żebym się uspokoiła.

moim zdaniem to najbardzej alergizujace z tego sa brokuly ......ale nie mam pojecia .....napewno nie olejek i mysle ze jablka i banany tez ale to chyba powinien zobaczyc lekarz ......

Dzięki dziewczyny, byłam u lekarki choć niestety pediatra mojej córeczki jest na urlopie a ta co była to jedyne co mądrego powiedziała to, to że nie jest to choroba zakaźna, a tak to nie wie czy ja cos uczuliło czy czemu to ma i że może zniknie na dniach a może się nasili. W sumie się nasiliło bo ma już na buzi. Byłam w aptece to farmaceutka dała mi wapno dla dzieci i powiedziała ze jak to uczuleniowe sprawy to zniknie. Mała mi wygląda jakby miała piegi na całym ciele. Poczekam dwa dni a jak nie zniknie to chyba do alergologa pójdę.
Juliaidaro myslisz ze moze byc tak ze po trzech dniach by wyskoczyła wysypka po podawaniu brokuł, ja myslałam ze to w ciągu kilku godzin ?!?!?

reklama
no nasza Vetka na forum zawsze powtarza ze alergia moze pokazac sie po kilku dniach od kontaktu z alergenem wiec jest chyba taka mozliwosc

Do góry