reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Futrzakowa u mnie to samo, też chwyta mloda za łyżeczkę i się mocujemy
Patik ja jak robię „aaaaa” to nie ma reakcji muszę robić „mniam mniam mniam” i wtedy jest japa szeroko otwarta w uśmiechu i łyżeczka z zawartością leci szybko do buziaka. Tym „mniam mniam mniam” próbowałam ją nauczyć jak dziamgać to jedzenie a nie wypluwać z powrotem i chyba trochę mi się udało, bo więcej łyka niż wyłazi na zewnątrz :)
Koncia powodzenia u lekarza
Dziś była akcja z puree jarzynowym z królikiem, jutro też dostanie resztę słoiczka i zobaczymy jaka będzie reakcja, bo ostatni tydzień czekałam, aż młodej zejdą krostki po dyni z ziemniaczkami :/ Jak będzie dobrze, to mamy zacząć wprowadzać gluten. I oby był spokój, bo jak mi młoda jeszcze na gluten będzie uczulona to mnie szlag chyba trafi :(

reklama
no bartek tak je obiadek ok 11-12, zależy o której było rano mleko, potem robi się zmęczony dniem,marudny i ciężko by było go nakarmić. potem miedzy obiadem a owocami ok 14.00 jest flacha (ale zalezy od tego jaki ma humor czy ją wypije i ile), owoce 16-17 i dopiero butla po kąpieli. Od rana (od ok 7.00-8.00) przez cały dzień synek wypija max 1 butelkę mleka, a jeść coś musi. W przedszkolach również obiadek jest ok 11.30-12.00 więc nie ma się co dziwić..

Ostatnia edycja:
scarlet u nas podobne pory posiłków:)
Hit obiadowy zupa włoska z cielęcina z Hippa - Myszka zjadła ponad pół słoika bez żadnych protestów!!!

Ostatnia edycja:
Goska dzis jadła cukinie z łososiem i ziemniaczkami,zjedzone ale bez rewelacji,zreszta sie nie dziwie bo to smakowało jak maka z woda tyle ze pachniało troche ryba;)

ja adal niewiem jak i czy juz zaczac wprowadzac gluten......maly jest na MM Bebilon pepti i je sloiczki po 5 miesiacu deserki i obiadki no i kaszki ryzowe......a co z glutenem to niewiem.....kiepska jestem w temacie zywienia niemowlat;/ehhhhh

reklama
Vetka, u nas zupka włoska z cielęciną to był też mega hicior. Tylko coś jej nie mogę kupić. A teraz zresztą i tak cofamy się do dyni, ziemniaka i indyka wyłącznie. No i jabłko z manną, żeby jakiś kontakt z glutenem niuńka miała. Zobaczymy, czy na skórę to pomoże.

Do góry