reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Scarlerka a sprobuj jak wstajesz małego karmic pic szklanke wody,mi to pomaga bo jak np jest weekend i M wstaje do małej to wtedy nie pije i mleka jest mniej,no i relaks;)
Papcia czyli te słoiczki po obiadkowe sa do bani? a ja je zbieram jak głupia:( a tak cos mi podejrzane było ze tak ciezko je ponownie zamknac:(
jak ja Wam zazdroszcze tych owocow i soczkow,moja Gocha to tylko warzywka i mleko,jabko jest fe i gruszka tez bezrewelacji a soki to juz wogole blee:(

reklama
Skarletka - my za noworodka spaliśmy od 20 do 6-7 a teraz? pobudki o : 1.00 4.00 6.00 dobrze że szybko wysysa mleczko i od razu zasypia... więc trwa to wszystko 10-15 min.

A my w pt idziemy na szczepienie, wtedy pewnie pediatra powie czy Piotruś gotowy na pokarmy stałe czy może książkowo czekamy do 6 miesiąca:-)

Zakretki od słoiczków dla dzieci sa jednorazowe:( Zabezpiecza to zawartosc przed pzypadkowym otwarciem i ponownym zamknięciem
óla u nas z soków jedynie jabkowy z ippa ze słodkicj jabłek 1:1 z ciepłą wodą. Tylko. Owoce też raczej bez wow, ale je je jabłko i banana

oluś piję bardzo duzo: wodę, herbatki na laktację, karmi i nic..
a może z owoców zaserwuj Gosi banana? lub jabłko z bananem. widzę, że mój za samym jabłkiem nie przepada, też się krzywi, ale jabłko z dodatkami jest już pycha:tak:
futrzaku widzę, że wszystkie nas dopadają przeboje z nocnym wstawaniem do bąbli. Dobrze przynajmniej, że Piotruś wstaje, je i idzie daje w kimkę, bo mój budzi się non stop z wrzaskiem z niewiadomych powodów.

A ja dziś podałam pierwszy raz mięsko:-) Warzywka z aromatycznym indykiem. Zobaczymy,co będzie się działo...:cool2:

Gocha na obiad wciagneła cały słoik dyni z ziemniakiem a na deser zajada.... skarpetke:-D
Scarletka to chyba tylko relaks Ci pomoze:tak: .No mam nadzieje ze w koncu cos z owocow Małgosce zasmakuje bo lubiła marchewke to myslałam ze sok marchwiowy tez polubi a tu d...a.
Magdzior szalejesz;-)

Troszke humor mi sie poprawil po tym jak przeczytalam, ze nie tylko moja Amelia co dwie-trzy godziny na cyca sie budzi...bo po watku glownym myslalam, ze tylko ja dalej niedosypiam:p Widze jednak, ze sama nie ejstem:))
My poki co wcinamy jablko z gruszka i jablko z bananem i zupke ktora sama robie marchew ziemniak i pietruszka... ale widze, ze Wy laski ostro z innymi warzywami lecicie:) To moze i ja sprobuje:)
Kaszki mloda przestala jesc... ma odruch wymiotny przy nich...a wczesniej zajadala, ze az sie jej uszy trzesly...dziwne, ze nagle jej sie odwidzialo...moze sprobuje pomieszac z deserkiem jakims i przejdzie to:)

I mam pytanie, czy surowe banany i jablko mozna podawac... bo zastanawiam sie czy nie zetrzec na tarce troszke... bo nie wiem czy to w sloiczkach to surowe czy gototwane troszke... Wie ktos??

Też się zastanawiam nad bananem i jabłkiem Masalko :)

U nas dzisiaj była pierwszy raz rybka :D Marchew z ziemniakiem i łososiem z hippa (po 5 mies), ale bez rewelacji, najpierw Jasiek wypluwał każdą łyżeczkę, potem trochę lepiej, ale raczej to nie będzie nasze ulubione danie ;)

reklama
Do góry