reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Scarlerka a sprobuj jak wstajesz małego karmic pic szklanke wody,mi to pomaga bo jak np jest weekend i M wstaje do małej to wtedy nie pije i mleka jest mniej,no i relaks;)
Papcia czyli te słoiczki po obiadkowe sa do bani? a ja je zbieram jak głupia:( a tak cos mi podejrzane było ze tak ciezko je ponownie zamknac:(
jak ja Wam zazdroszcze tych owocow i soczkow,moja Gocha to tylko warzywka i mleko,jabko jest fe i gruszka tez bezrewelacji a soki to juz wogole blee:(

reklama
Skarletka - my za noworodka spaliśmy od 20 do 6-7 a teraz? pobudki o : 1.00 4.00 6.00 dobrze że szybko wysysa mleczko i od razu zasypia... więc trwa to wszystko 10-15 min.

A my w pt idziemy na szczepienie, wtedy pewnie pediatra powie czy Piotruś gotowy na pokarmy stałe czy może książkowo czekamy do 6 miesiąca:-)

Zakretki od słoiczków dla dzieci sa jednorazowe:( Zabezpiecza to zawartosc przed pzypadkowym otwarciem i ponownym zamknięciem
óla u nas z soków jedynie jabkowy z ippa ze słodkicj jabłek 1:1 z ciepłą wodą. Tylko. Owoce też raczej bez wow, ale je je jabłko i banana

oluś piję bardzo duzo: wodę, herbatki na laktację, karmi i nic..
a może z owoców zaserwuj Gosi banana? lub jabłko z bananem. widzę, że mój za samym jabłkiem nie przepada, też się krzywi, ale jabłko z dodatkami jest już pycha:tak:
futrzaku widzę, że wszystkie nas dopadają przeboje z nocnym wstawaniem do bąbli. Dobrze przynajmniej, że Piotruś wstaje, je i idzie daje w kimkę, bo mój budzi się non stop z wrzaskiem z niewiadomych powodów.

A ja dziś podałam pierwszy raz mięsko:-) Warzywka z aromatycznym indykiem. Zobaczymy,co będzie się działo...:cool2:

Gocha na obiad wciagneła cały słoik dyni z ziemniakiem a na deser zajada.... skarpetke:-D
Scarletka to chyba tylko relaks Ci pomoze:tak: .No mam nadzieje ze w koncu cos z owocow Małgosce zasmakuje bo lubiła marchewke to myslałam ze sok marchwiowy tez polubi a tu d...a.
Magdzior szalejesz;-)

Troszke humor mi sie poprawil po tym jak przeczytalam, ze nie tylko moja Amelia co dwie-trzy godziny na cyca sie budzi...bo po watku glownym myslalam, ze tylko ja dalej niedosypiam:p Widze jednak, ze sama nie ejstem:))
My poki co wcinamy jablko z gruszka i jablko z bananem i zupke ktora sama robie marchew ziemniak i pietruszka... ale widze, ze Wy laski ostro z innymi warzywami lecicie:) To moze i ja sprobuje:)
Kaszki mloda przestala jesc... ma odruch wymiotny przy nich...a wczesniej zajadala, ze az sie jej uszy trzesly...dziwne, ze nagle jej sie odwidzialo...moze sprobuje pomieszac z deserkiem jakims i przejdzie to:)

I mam pytanie, czy surowe banany i jablko mozna podawac... bo zastanawiam sie czy nie zetrzec na tarce troszke... bo nie wiem czy to w sloiczkach to surowe czy gototwane troszke... Wie ktos??

Też się zastanawiam nad bananem i jabłkiem Masalko :)

U nas dzisiaj była pierwszy raz rybka :D Marchew z ziemniakiem i łososiem z hippa (po 5 mies), ale bez rewelacji, najpierw Jasiek wypluwał każdą łyżeczkę, potem trochę lepiej, ale raczej to nie będzie nasze ulubione danie ;)

reklama
Do góry