reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Papcia- no moze i je ze smakiem ale to taki jeszcze młody żołądeczek żę potem możę byc za bardzo obciążony ,no ale robisz jak uważasz wiadomo....

wogóle jak was tak czytam to jestem w mega szoku bo mój starszy od niektórych owaszych dzieciaczków a jeszcze połowy nie jadł:no: tego co wasze:-D:-D

reklama
wogóle jak was tak czytam to jestem w mega szoku bo mój starszy od niektórych owaszych dzieciaczków a jeszcze połowy nie jadł:no: tego co wasze:-D:-D
]Pinuś, ale to nie jest konkurs szybkości,
laugh.gif
każde dziecko jest inne i każde przyswaja jedzonko w swoim tępcie. Nie ma co się spinać i robić coś na siłę. I tak za rok wszystkie będą jadły to samo
wink2.gif

Futrzaczku dzisiaj zdjęć nie było, bo byłam sama w domu. Ustawiłam co prawda kamerę ,ale że gapa ze mnie to karmiąc Elcię zasłaniałam cały widok ręką :)

mam to samo ;-)
ale tak jak Scarletka pisze, to nie wyścigi i mi nigdzie nie spieszy.. Wolę się trochę z Gabą "popieścić" i wprowadzam jeden składnik co kilka dni :-)

A przy okazji pobytu w DE zakupiłam młodej dwa nowe smaki Hippa z serii A i w przyszłym tygodniu wprowadzam do diety cukinię a potem pasternak..

Pinuś a czemu miałabym mieć z nią problemy skoro nowe warzywka je ze smakiem i nic jej po nich nie jest to dlaczego mam jej ich nie dawać ?
Czekolady dostała oczywiście okruszek a nie całą kostke

Fifi żółtka powiadasz a ja myślałam że to na dużo bardziej oddalony termin do podania

Papciu, ja tylko suche fakty napisze,doswiadczona po Olafie,ze czasami to w jaki sposob i jak szybko wprowadzamy nowe pokarmy do diety dziecka- moze miec swoje negatywne skutki duzo pozniej. Czesto dziecko nie reaguje od razu,ale moze skonczyc z bardzo silnymi alergiami, nawet jako kilkulatek.

Oczywiscie kazde dziecko to indywidualna jednostka i wierze,ze kazdy rodzic chce dla niego najlepiej :) Poza tym kazda mama wie najlepiej czego dziecko chce/potrzebuje.

My probowalismy tylko jablko, no i mam pytanie- troche glupawe...
Czy male dzieciaki moga jesc surowe owoce??
Znalazlam cos takiego:
10-4477-01.jpg

w srodek wsadza sie kawalek czegos i dziecko sobie ssie... U nas to byloby super, bo maly gryzie wszystko,a z siatki wychodzi papka jak ze sloiczka..tylko nie wiem jak z surowizna..

Harsh widziałam te ''ssaki'' kiedys i kurcze jakies takie niehigieniczne mi sie to wydaje i tak fee miec materiał w buzi;) wracajac do tematu -a moze ugotowane jabłuszko albo marchewke w całym kawałku mozna tam wsadzic?

ola nam wydaje się materiał w buzi feee, ale moja ela, to wszystko wciąga, pieluszki, ubranka, cokolwiek znajdzie pod ręką. dzieciom to chyba nie przeszkadza.

reklama
Do góry