reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Vetka .. aż jestem ciekawa reakcji Nadii ... daj znać. My jeszcze poczekamy z tydzień na pierwsze nowe smaki.
Mała je marchew z ziemniaczkiem może bez entuzjazmu ale i bez buntu, brzuch nie boli, trawi dość przyzwoicie - kupa lekko pomarańczowa z drobinkami marchwi czyli ok. Nauczyła sie przełykać. Dziś próbujemy dynię z ziemniakiem. Na razie jemy tylko Hippa serię A

a u nas dzis dopiero będzie szpinak bo po akcji z brzoskwinią i jabłkiem postanowiłam odczekać kilka dni ale gdyby pluł to juz mu gotuję marchew i ziemniakami

za to kaszka jabłkowa jest u nas bardzo lubianym daniem

a u nas dzis dopiero będzie szpinak bo po akcji z brzoskwinią i jabłkiem postanowiłam odczekać kilka dni ale gdyby pluł to juz mu gotuję marchew i ziemniakami

za to kaszka jabłkowa jest u nas bardzo lubianym daniem

naszemu i szpinak i brokuł nie podeszły. Odczekam z tydzień i spróbuję podać mu drugi raz, ale jak będzie ryk i plucie, to nie będę go zmuszać do jedzenia.
wczoraj pierwszy raz spróbował troszkę jabłuszka. Bardzooo mu zasmakowało:-D

Wiktor jak miał 3,5 miesiąca dostał łyżeczkę marchewki baaardzo mu smakowało :D ale niestety 3 dni później wyszła wysypka na całym ciele, następnie dostał herbatkę jabłko z mielisą! pychotka :) oczywiście dla niego ;)
Potem przyszła kolej na kaszkę bobovity ryżowa z jabłkiem bardzo mu smakowało ale znowu wysypka :( , kleik ryżowy tez wysypka!
Teraz dostaje codziennie na śniadanie 50-80 ml kleiku kukurydzianego , bo na niego reaguje dobrze , je go łyżeczką żeby przyzwyczaić do nowej konsystencji a on chętnie otwiera buźkę i sam zlizuje z łyżeczki :D haha
Kilka dni temu dodaliśmy do kleiku troche jabłuszka , ale niestety znowu go wysypało :(
Już się zastanawiam czy to czasem nie przez tą Witaminę C w słoiczkach , może to go uczula, w przyszłym tygodniu sama mu coś zrobię albo ziemniaczka albo porzeczkę ( ponoć porzeczka i jagoda rzadko uczulają )

Vetka ... super że Nadia tak ładnie reaguje na nowości ... oby tak dalej :tak:
My dziś kupiliśmy miseczkę z łyżeczką od TT i kubek niekapek z Aventu (troche poczeka na użycie ;-)) Także teraz tylko dorwać gdzieś Pierwszą Marchew z Hippa i zaczynamy.

Witam!
Strasznie długo mnie nie było widzę że tutaj dzieciaczki coraz to nowsze smaki probują . Ja właśnie z takim pytaniem bo każdy mi mówi co innego i chciałabym poznac wasze zdanie. Mój synek ma 3 miesiace i 8 dni jest karmiony tylko piersią. Ostatnio zauważyłam ze je prawie co godzine a w nocy co dwie. Jestem pewna ze jest poprostu głodny. A moje mleko jest chyba za rzadkie bo ma przeźroczysty kolor prawie. Lekarka powiedziała że mozemy już soczki jabłuszko i marchew. Ja mu zaczełam dawać jeszcze słoiczki o tych smakach ale to minimalnie kilka razy na łyzeczkę. Co mogę mu podać żeby się zaspokoił. Czy mogę mu dodać troszeczke kaszki do mojego mleka?? Poradzcie mi cos:) z góry dziekuję:)

reklama
Do góry