reklama
Małgoska wczoraj wciągneła cały słoiczek ryzu z marchewka ale szpinaku raz tez zjadła cały słoiczek a najwieksza radosc była przy dyni z ziemniakiem.Smieszne jest ze jak tylko sadzam ja w lezaczku i zakładam sliniak to tak pedałuje nogami z radosci ze prawie wyskakuje z lezaczka Niestety mimo obiadkow i kleikow i tak mamy dwie nocne pobudki:-(
U nas pobudka w nocy nie zalezy od obiadku czy ilości wypitego mleka a jedynie od tego o której mała zaśnie, bo pierwszy sen trwa ok 7-8h czyli jak zasnie o 20.00 to pobudka jest o 3-4h jak zaśnie o 22.00 to spi ciengiem do 6.00 a nawet 7.00 rano
Ostatnia edycja:
Witam!
Strasznie długo mnie nie było widzę że tutaj dzieciaczki coraz to nowsze smaki probują . Ja właśnie z takim pytaniem bo każdy mi mówi co innego i chciałabym poznac wasze zdanie. Mój synek ma 3 miesiace i 8 dni jest karmiony tylko piersią. Ostatnio zauważyłam ze je prawie co godzine a w nocy co dwie. Jestem pewna ze jest poprostu głodny. A moje mleko jest chyba za rzadkie bo ma przeźroczysty kolor prawie. Lekarka powiedziała że mozemy już soczki jabłuszko i marchew. Ja mu zaczełam dawać jeszcze słoiczki o tych smakach ale to minimalnie kilka razy na łyzeczkę. Co mogę mu podać żeby się zaspokoił. Czy mogę mu dodać troszeczke kaszki do mojego mleka?? Poradzcie mi cos z góry dziekuję
Mój mały też zaczął częściej jeść, więc ja postanowiłam podać mu kleik ryżowy, dodaję go do mojego mleka i podaję łyżeczką, a za parę dni planuję zacząć podawać marchewkę i ziemniaczka
a u nas jest rożnie z tym wstawaniem w nocy. Jednego dnia Bartek pięknie spi do 5-6, a kolejnego budzi się o 1-2 na jedzenie i też nie zależy to od wypitego mleczka, ani od pory położenia się spać. Ostatnio przeholowaliśmy i położyłam go o 21.00, a i tak wstał o 2.00.
zauważyłam też, że obiadki nie zapychają go jak porcja mleczka. Od tygodnia zjada cały słoik, a i tak za 2 godziny jest głodny i woła flachę..
u nas też pełen zachwyt jak jemy dynię, a ostatnio chce się zapalić za zupkami jarzynowymi..
zauważyłam też, że obiadki nie zapychają go jak porcja mleczka. Od tygodnia zjada cały słoik, a i tak za 2 godziny jest głodny i woła flachę..
u nas też pełen zachwyt jak jemy dynię, a ostatnio chce się zapalić za zupkami jarzynowymi..
tak tylko z tego co widzę twój maluszek jest starszy i wlasnie o to mi chodzi czy moge podac 3 miesiecznemu dziecku kleik. a mozna go zrobic tak zeby jadł go z butli??Mój mały też zaczął częściej jeść, więc ja postanowiłam podać mu kleik ryżowy, dodaję go do mojego mleka i podaję łyżeczką, a za parę dni planuję zacząć podawać marchewkę i ziemniaczka
tak tylko z tego co widzę twój maluszek jest starszy i wlasnie o to mi chodzi czy moge podac 3 miesiecznemu dziecku kleik. a mozna go zrobic tak zeby jadł go z butli??
Ja dodaję kleik do mojego odciągniętego mleczka i podaję synkowi przed snem z butli
U nas niestety szpinak skończył się awanturą Marchewkowa z ryżem też średnio.. kupiłam więc znów marchew, marchw+ziemniak i osławiona dynia+ziemniak
Na tułowiu pojawia się kilka krostek, ale szybko znikają, więc nie zatrzymujemy się, tylko próbujemy dalej..
A do mleka daję teraz tylko 1 łyżeczkę kaszki mannej, bo to cholerstwo nie chce leciec przez 3 TT, a wieloprzepływowy by mi dziecko udusił.
Kupiłam też jabłko i gruszkę, spróbujemy jutro po południu na deser
Acha a pobudki dzięki obiadkom się zmniejszyły z 3 do 2, dzisiaj na przykład było to 1, 6 i przed 8 już na nogi
Na tułowiu pojawia się kilka krostek, ale szybko znikają, więc nie zatrzymujemy się, tylko próbujemy dalej..
A do mleka daję teraz tylko 1 łyżeczkę kaszki mannej, bo to cholerstwo nie chce leciec przez 3 TT, a wieloprzepływowy by mi dziecko udusił.
Kupiłam też jabłko i gruszkę, spróbujemy jutro po południu na deser
Acha a pobudki dzięki obiadkom się zmniejszyły z 3 do 2, dzisiaj na przykład było to 1, 6 i przed 8 już na nogi
reklama
Ja dodaję kleik do mojego odciągniętego mleczka i podaję synkowi przed snem z butli
Ok to jutro ide po kleik a mozecie jeszcze polecicjakis dobry
Podziel się: