reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Dziewczyny potrzebuje rady;-) co podajecie na deser dzieciom? tzn chodzi o cos co by miało w sobie owoce,cos gotowego lub do samodzielnego zrobienia:tak: bo moja Małgocha to nie bardzo lubi owoce:no:,toleruje jedynie deserki słoikowe i to nie wszystkie i nie zawsze:baffled:,nie wiem jak ja przekonac i czym? pomozecie?;-)

Może upiecz sernik z truskawkami, albo tartę z malinami, jagodzianki.
Moje wcinają aż im się uszy trzęsą :)

reklama
głównie z jogurtem naturalnym, ewentualnie mlekiem (Gaba pije już krowie) jak owoce są bardzo gęste a np. truskawkę z kiwi rozrzedziłam odrobiną soku pomarańczowego..

Futro, a te fajne jogurty to Danone Natura czy jakieś inne?

Pabella a całkowicie przerzuciłaś się na krowie? Jak zareagowała Gabi? Kupujesz takie mleko w kartonie,butelce? Pytam,bo też się przymierzam,ale mam trochę stracha:sorry2:

Całkowicie nie - wieczorem z butli cały czas jest MM. Jakoś mi nie pasuje połączenie butelki i zwykłego mleka :-D Wprowadzić je musiałam na początku marca, bo w żłobku zaczynają je podawać po ukończeniu 1r.ż. Reakcji nie było żadnej.
Dla takich maluszków najlepsze jest mleko tłuste, czyli 3,2% i nie z kartonu tylko takie "świeże" z krótkim terminem ważności.

no tak tylko ze my dopiero co wprowadzamy mleko inne jak pepti i czekamy na reakcje(była skaza białkowa) a o krowim mleku to na razie mozemy pomarzyc;)

u nas wiktor je owoce ale nie wszystkie, np arbuza się brzydzi, kiwi tylko czasem, najczęściej jabłka, banany i czasem brzoskwinia, nektarynka. Jogurty najczęściej podaje mu naturalny z jogobelli ( a dlatego, ten bo ma delikatniejszy smak od reszty), ostatnio też kupuje mu owocowe lub monte, serki waniliowe.
Ale za to mój mały uwielbia pomidory, może je jeść same bez niczego. A i po oduczeniu smoczka wiktorek śsie więcej butli co wiąże się z piciem więcej wody.

reklama
A Ania nadal mało pije:dry: Jedynie toleruje mleko i zupki,czasem jakiś sok,za to herbatek żadnych:confused: Pomidora nie lubi,za to wcina wszystkie owoce,jakie wpadną jej w łapki:-) No może poza arbuzem... Lubi też Danio i inne owocowe serki homogenizowane. No i wszystko z "dorosłych" talerzy:-p;-)

Do góry