reklama
patik80
Fanka BB :)
spring ja tak miałam z Hanią miała skończone już 2 latka i piła mleczko z kubeczka z ustnikiem, aż tu nagle któregoś dnia daję jej na wieczór kubek do ręki a ona go wzięła i nie pije, ale kubka też nie chciała oddać. Ale po ok. 40 minutach gadania przekonywania itp. zabierałam kubek nieruszony. Tak mi zrobiła kilka dni z rzędu i wtedy przeszliśmy na zwykłe mleko krowie, w postaci kakao - to jej spasowało
spring
Szczęścia dwa :)
spring ja tak miałam z Hanią miała skończone już 2 latka i piła mleczko z kubeczka z ustnikiem, aż tu nagle któregoś dnia daję jej na wieczór kubek do ręki a ona go wzięła i nie pije, ale kubka też nie chciała oddać. Ale po ok. 40 minutach gadania przekonywania itp. zabierałam kubek nieruszony. Tak mi zrobiła kilka dni z rzędu i wtedy przeszliśmy na zwykłe mleko krowie, w postaci kakao - to jej spasowało
Kurcze,to mnie pocieszyłaś. Ostatnio Ania zostawiała ciągle tak z 30 ml w butelce,ale od 2 dni strajk totalny. Też pomyślałam sobie,że może sama zdecydowała,że nie będzie piła już takiego mleka. Muszę spróbować z kakao;-)
Spring to chyba taki wiek jest bo mój od 2 tygodni robi protest i niechce mleka pić w ogóle też właśnie z dnia na dzień, więc mu robiłam owsiankę na mleku krowim , płatki na mleku , kaszke manne itp zamiast butli.Od dwóch dni się trochę ułaskawił i pije butle rano tak 130 do 150 ml i to wszystko bo wieczorem i wciągu dnia nie chce.Muszę z tym kakaem spróbować.
patik80
Witam,
dziewczyny a jak podajecie kakao?takie rozpuszczalne czy zwykłe?bo też chciałabym Hani podać ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. A tak w ogóle to u nas ostatnio hitem jest owsianka-gotowana przez mamusie
ja dla mojej Hani mieszałam zwykłe mleko z rozpuszczalnym kakao...i tak pije do teraz. Wprawdzie gdzieś czytałam że kakao powinno się dzieciom dawać maks. 2 razy w tygodniu bo choć zdrowe to tuczy, ale moja Hanulka to szczypior i nie zauważyłam u niej tendencji do tycia;-). Zosia póki co chętna na mm więc pije Bebiko3
patik80 pewnie że jest tuczące bo te rozpuszczalne mają sporo cukru ale moja Hania jest tak chuda że jakby przytyła to by jej to nie zaszkodziłoKOniecznie muszę kupić kakao i sprawdzić czy będzie jej smakowało. A jakieś konkretne polecasz?
reklama
patik80
patik80 pewnie że jest tuczące bo te rozpuszczalne mają sporo cukru ale moja Hania jest tak chuda że jakby przytyła to by jej to nie zaszkodziłoKOniecznie muszę kupić kakao i sprawdzić czy będzie jej smakowało. A jakieś konkretne polecasz?
pamiętam że na początku miałam zapasy kakao z niemiec, nie wiem jak się nazywało, potem jak się skończyło to kupowaliśmy przez jakiś czas Nesquik, a ostatnio emek kupił jakieś polskie rozpuszczalne - Puchatek chyba i wszystkie chętnie pije:-) jak już kupisz to koniecznie daj znać jak tam pierwsza reakcja na nowy napój
Podziel się: