reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Dziewczyny,czy to jest możliwe,żeby dziecko z dnia na dzień nagle przestało pić mleko? Ania już drugi dzień nie chce mleka:szok::no:

reklama
spring ja tak miałam z Hanią:tak: miała skończone już 2 latka i piła mleczko z kubeczka z ustnikiem, aż tu nagle któregoś dnia daję jej na wieczór kubek do ręki a ona go wzięła i nie pije, ale kubka też nie chciała oddać. Ale po ok. 40 minutach gadania przekonywania itp. zabierałam kubek nieruszony. Tak mi zrobiła kilka dni z rzędu i wtedy przeszliśmy na zwykłe mleko krowie, w postaci kakao - to jej spasowało:tak:

spring ja tak miałam z Hanią:tak: miała skończone już 2 latka i piła mleczko z kubeczka z ustnikiem, aż tu nagle któregoś dnia daję jej na wieczór kubek do ręki a ona go wzięła i nie pije, ale kubka też nie chciała oddać. Ale po ok. 40 minutach gadania przekonywania itp. zabierałam kubek nieruszony. Tak mi zrobiła kilka dni z rzędu i wtedy przeszliśmy na zwykłe mleko krowie, w postaci kakao - to jej spasowało:tak:

Kurcze,to mnie pocieszyłaś. Ostatnio Ania zostawiała ciągle tak z 30 ml w butelce,ale od 2 dni strajk totalny. Też pomyślałam sobie,że może sama zdecydowała,że nie będzie piła już takiego mleka. Muszę spróbować z kakao;-)

Spring to chyba taki wiek jest bo mój od 2 tygodni robi protest i niechce mleka pić w ogóle też właśnie z dnia na dzień, więc mu robiłam owsiankę na mleku krowim , płatki na mleku , kaszke manne itp zamiast butli.Od dwóch dni się trochę ułaskawił i pije butle rano tak 130 do 150 ml i to wszystko bo wieczorem i wciągu dnia nie chce.Muszę z tym kakaem spróbować.

Moja Małgosia za to chyba nigdy nie odstawi mleka,butli,kaszki,dałaby sie chyba pokroic za mleko w kazdej postaci ,nawet jak była chora to jedyne co dała w siebie wlac to mleko;)

Witam,
dziewczyny a jak podajecie kakao?takie rozpuszczalne czy zwykłe?bo też chciałabym Hani podać ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. A tak w ogóle to u nas ostatnio hitem jest owsianka-gotowana przez mamusie:)

Witam,
dziewczyny a jak podajecie kakao?takie rozpuszczalne czy zwykłe?bo też chciałabym Hani podać ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. A tak w ogóle to u nas ostatnio hitem jest owsianka-gotowana przez mamusie:)

ja dla mojej Hani mieszałam zwykłe mleko z rozpuszczalnym kakao...i tak pije do teraz. Wprawdzie gdzieś czytałam że kakao powinno się dzieciom dawać maks. 2 razy w tygodniu bo choć zdrowe to tuczy, ale moja Hanulka to szczypior i nie zauważyłam u niej tendencji do tycia;-). Zosia póki co chętna na mm więc pije Bebiko3:tak:

patik80 pewnie że jest tuczące bo te rozpuszczalne mają sporo cukru ale moja Hania jest tak chuda że jakby przytyła to by jej to nie zaszkodziło:)KOniecznie muszę kupić kakao i sprawdzić czy będzie jej smakowało. A jakieś konkretne polecasz?

reklama
patik80 pewnie że jest tuczące bo te rozpuszczalne mają sporo cukru ale moja Hania jest tak chuda że jakby przytyła to by jej to nie zaszkodziło:)KOniecznie muszę kupić kakao i sprawdzić czy będzie jej smakowało. A jakieś konkretne polecasz?

pamiętam że na początku miałam zapasy kakao z niemiec, nie wiem jak się nazywało, potem jak się skończyło to kupowaliśmy przez jakiś czas Nesquik, a ostatnio emek kupił jakieś polskie rozpuszczalne - Puchatek chyba i wszystkie chętnie pije:-) jak już kupisz to koniecznie daj znać jak tam pierwsza reakcja na nowy napój:tak:

Do góry