reklama
Madiu znam ta stronkę nawet gdzieś kiedyś podawałam linka do niej Jedna rzecz mnie zaskoczyła że banany po 8 miesiącu a deserki z bananem i kaszki są już od 4 miesiąca życia hmm bardzo interesujące
może chodzi o surowe banany. Ja na przykład dawałam dzisiaj małemu słoik jabłko-truskawka po 4 miesiącu, a kto to słyszał żeby dzieci po 4 miesiącu jadły truskawki
w tabeli jest też szpinak zapisany jako nowość, a był jednym z pierwszych słoików po 4 miesiącu jakie podawałam małemu, tak samo wygląda sprawa z porzeczkami czarnymi i czerwonymi
Ostatnia edycja:
My dostaliśmy książeczkę z bobovity i tam są cytrusy, tylko właśnie żeby uważać z podawaniem...Dałam mu pół jednego plasterka zmieszanego z kaszką. A według mnie to też trochę przesada co w którym miesiącu. Bo kiedyś baby nie miały tych poradników itp a my jakoś żyjemy... A truskawki są też w kaszce po 4 mies. A pomarańcze w kaszce po 6. A np ogólnie to po gruszkach nie powinno się pić mleka a gruszki sa też po 4 mies... Kto za tym nadąży, zwariować idzie....
futrzakowa
yea! to ja!
ja teraz wychodzę z założenia że w niewielkich ilościach owocki będziemy próbować wszystkie jakie mamy w domu... tak więc podaję troszkę i obserwuję:-) bo prawda jest taka że cokolwiek jem to zaraz mały sępik przychodzi i tez chce
Asco
Fanka BB :)
Pabelko moj Jasko kiwi je prawie codziennie. Jak sie trafi slodkie, to skrobie mu lyzeczka i pol owoca zje, ale przewaznie miksuje calego banana, 1/2 kiwi i do tego np.kawalek gruszki lub kilka malin albo co tam mam jeszcze (dla zlagodzenia smaku) Jesli mam tylko kiwi i banana to dodaje jakies lagodne owoce ze sloiczka lub dynie
reklama
Podziel się: