reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
a ja kiwi podałam z jabłkiem i biszkoptem:tak: a wczoraj pierwszy raz jogurt naturalny, dodałam jabłko i smakowało, kończymy zatem z drogimi jogurcikami dla maluszków:-)

od niedawna gotuję zupy z łososiem: makaron pełnoziarnisty, majeranek, pietruszka suszona, marchew, fasolka, brokuł, łosoś i podbijam żółtkiem

ola- Helenka też uwielbia barszcz:-)

Ostatnia edycja:
Mnie dziewczyny też natchnęły z tym kiwi. Dzisiaj zmiksowałam całego banana i całe kiwi, nie nadążałam łyżeczką podawać, tak jej smakowało :D

Mogą takie maluchy jeść jogurt naturalny? i z czym najlepiej podawać?

Barszcz Ukrainski? jaki? taki dla dzieci, czy normalnie robiony? może glupie pytanie, ale nie wiem :D

Ola nie wiedzialam, ze jest taki, nie rzucil mi sie w oczy, musze poszukac :)
ja ostatnio daje Gabi na obiad to co my jemy, tyle, ze nie przyprawione :) np, rosolek z marchewka, makaronem, pietruszką, selerkiem i miesem, zmiksowane. albo krupnik, pomidorowa. wcina az sie jej uszy trzesa :)

U nas kiwi tak sobie, jabłka surowego startego też nie zje, za to ze słoiczka jak najbardziej. Poza tym pożera dosłownie wszystko ;-) Jedyny problem mam z mlekiem. Lila cycowa jest i nie ma nic ponad cyca - fanka zupełna. Niestety od lutego najprawdopodobniej idę do pracy i trzeba by było jakieś mleczko zacząć pić. Poza tym mam już dość wstawania co 2 godziny, co w końcu kończy się tym, że mała ląduje u nas w łóżku, gdzie cycusia to ona sama sobie serwuje. No ale ta moja czarownica za nic w świecie nie chce pić mleczka z butelki, kubeczka niekapka - zresztą innych płynów też. Wodę pomiędzy posiłkami daję jej z doidy cup, no ale mleczko to na razie tak nie za bardzo z tego kubeczka. Zwłaszcza wieczorem, gdy się obudzi o tej 22 z chęcią podałabym jej butlę, to może pospała by dłużej niż do 24 :-(

witam ! mam pytanie w zwiazku z jadlospisem dziecka po 9 miesiacu. u nas wyglada tak : 1 sniadanie mm + 2 miarki kaszki wielozbozowej (butla); 2 sniadanie kaszka manny na mm(butla); obiadek; mm + kaszka wielozbozowa wieloowocowa (butla); dalej owoce lub deser owocowy i na kolacje mm + kaszka wielozbozowa z lipa. dzisiaj pediatra powiedziala ze nasz synek dostaje stanowczo za duzo posilkow mlecznych. Bartus 29.12 skonczyl 9 miesiecy. Maly nie lubi ani slodkich, ani gestych kaszek wiec dostaje z butli te wielozbozowe bo nie sa slodkie .. a jak to u Was wyglada ? dziekuje i pozdrawiam

reklama
Ewkasp U nas jest tak rano o 6 jest mm + 2 miarki sinlack , śniadanie o 8 mm+ sinlac , później o 10 jest drugie jajeczniczka na parze + chlebek z masełkiem i twarożkiem/serem żółtym/wędlinką lub sam chlebek z dodatkami 12 jest kaszka manna/sinlac z owocami o 14 jest obiadek , 17 jest jogurt z owocami/budyń/kisiel , kolacja 19-20 mm + kaszka manna/sinlac.Czasem w nocy jest porcja mm + sinlac ale już coraz rzadziej :).W między czasie ciasteczka zwierzaczki chrupaczki , biszkopt , chrupki kukurydziane itp i oczywiście kosztuje tego co jedzą rodzice w miarę rozsądku.

Do góry