reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych nocy bez jedzenia. U nas po kąpieli o 19 jest cycuś, a pierwsza pobudka już o 22.30 - 23. Potem różnie, ale przeważnie co godzina, więc ląduje u nas w łóżku. Wtedy też różnie się budzi, ale najczęściej tylko lekko pocmoka cycusia i śpi. Pierwsze konkretne ssanie jest ok 6 - 7. Potem znów ok. 9 pierś, o 12 obiadek, 15 owocki lub deser mleczny + biszkopcik lub chrupki kukurydziane o 17.30 - 18 kaszka mleczna. Pomiędzy posiłkami rzadko coś jada ewentualnie jakieś chrupeczki czy gotowane warzywa, ale bywa też tak że i pierś czasami pita jest.

futerko ... u Nas mleczko w butli ze 3-4 razy. Kaszkom Malwi podziękowała więc wzamian za to dostaje jogurt. No i obiad+deser ... czasem chlebek z szyneczką i żółtkiem na śniadanie. No i podjada flipsy, herbatniki czy nawet juniorki.
A pierwszy posiłek ok 7-8.

Mam pytanie czy ktorys z waszych maluszkow ma skaze bialkowa?Bo mam problem z jadlospisem mojej malej.Wyglada to miej wiecej tak rano mieszanka mleko zastepcza+kleik ryzowy pozniej jesli mala ma smak deserek a jak nie to mmz,obiadek.Jak rano nie bylo deserku to jemy podwieczorek(deserek) w miedzy czasie domaga sie "mleka" i na noc mmz+kaszka wielozbozowa.Do podjadania flipsy i wafle ryzowe.Wydaje mi sie to strasznie ubogie.

ikusia, mój ma alergię jego dieta jest rzeczywiście uboga (bebilon pepti, ziemniak, jabłko, kleik ryżowy lub kukurydziany, dynia, chrupki, wafle ryżowe).
U ciebie odpadają tylko desery mleczne i to żadna tragedia. Jeśli masz duży wybór owoców i obiadków, to niczego nie brakuje w diecie twojego maluszka.

ikusia nie rozumiem co to znaczy uboga dieta? wszystkie nasze dzieci jedzą podobnie. Mój mleko z piersi, kaszkę, obiadek, owoce, chrupka w miedzy czasie, dodatkowo dostaje jogurt, bo nie ma skazy. Wydaje mi się, że twojemu maleństwu niczego nie brakuje i je jak większość.

Chodzi mi o to,ze jest malo urozmaicona.Nie moze jesc bananow,ananasa,brzoskwini,winogrona,poidorow i po niektorych obiadkach w sloiczkach rowniez jest reakcja alergiczna.Jestesmy ograniczone malym wyborem smakow,a to co gotuje jej w domu nie odpowiada malej i nie chce tego jesc.

reklama
Dziewczyny nwczoraj dałam Gabi arbuza, mamlała go w buzi po czym reszte wypluwała, nie wiem, czy jej pasowało, czy nie, a po paru godzinach straciła apetyt i jak jej dałam cokolwiek to wymiotowała. reakcja na arbuza? przecież on nie jest bardzo uczulający, a może to tak po szczepieniu?

Do góry