reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
A Gabrysia się ostatnio zadławiła takimi waflami ryżowymi.. Stracha się obydwie najadłyśmy , bo przez dłuższą chwilę nie mogła złapać oddechu.. Ale to chyba tylko mojemu zachłannemu dziecku mogło się przytrafić..

A Gabrysia się ostatnio zadławiła takimi waflami ryżowymi.. Stracha się obydwie najadłyśmy , bo przez dłuższą chwilę nie mogła złapać oddechu.. Ale to chyba tylko mojemu zachłannemu dziecku mogło się przytrafić..

moj tez sie czasami zakrztusi bo jej jak by nigdy nie jadł...wpakuje cały krążek do buzi i zadowolony

A czy Wasze dzieci jedzą bułki? Moja Ania uwielbia je obgryzać:-) Im bardziej twarda i chrupiąca tym lepiej. A jak jej zabiorę to krzyk nieziemski:eek::sorry:

Moj Jasko uwielbia bagietke, poniewaz tu nie ma takiego tradycyjnego polskiego chleba, to kroje mu kawalek bulki, sama skorka i potrafi sie nad nia znecac ze 20 min. Zabierac mu nie probowalam:-D:no:

Dziewczyny, czy wasze dzieci pija mleczko jeszcze w nocy? czy dajecie np. wode?

Możecie mi powiedziec czy moja Gabi dobrze je? to znaczy czy czegos nie ma za duzo, albo czegos za mało?

06.00 - 170ml mm
10:00 - 180-200ml - Kaszka mleczno-ryżowa (bananowa, jabłkowa, malinowa, wieloowocowa) na gęsto, podawana łyżeczką
12:00 - Owoc (jabłko, banan)
14:00 - 130-190g Obiadek z mięskiem i co drugi dzień pół żółtka, popija herbatką, albo wodą
17:30 - Tu właśnie mam problem, bo nie wiem co podawać, czy MM, czy jakąś kaszkę z owocami, czy jakiś deserek (np. kaszka zbożowa z jabłkami i winogronami) albo jogurt? ciasteczka np. z hippa? no nie wiem podaje różnie i mam wątpliwości?????
20:00 - 180ml mm z kaszą manną (gluten)

Dziewczyny, czy wasze dzieci pija mleczko jeszcze w nocy? czy dajecie np. wode?

Możecie mi powiedziec czy moja Gabi dobrze je? to znaczy czy czegos nie ma za duzo, albo czegos za mało?

06.00 - 170ml mm
10:00 - 180-200ml - Kaszka mleczno-ryżowa (bananowa, jabłkowa, malinowa, wieloowocowa) na gęsto, podawana łyżeczką
12:00 - Owoc (jabłko, banan)
14:00 - 130-190g Obiadek z mięskiem i co drugi dzień pół żółtka, popija herbatką, albo wodą
17:30 - Tu właśnie mam problem, bo nie wiem co podawać, czy MM, czy jakąś kaszkę z owocami, czy jakiś deserek (np. kaszka zbożowa z jabłkami i winogronami) albo jogurt? ciasteczka np. z hippa? no nie wiem podaje różnie i mam wątpliwości?????
20:00 - 180ml mm z kaszą manną (gluten)

ja bym popołudniu dała Jogurt, mój Bartek tak wcina. Wydaje mi się, że taka ilość porannej kaszki w zupełności wystarczy.

reklama
wredniak, my mamy o jeden posiłek mniej i mniejsze porcje kaszki, ale schemat podobny, tzn. kaszka, owoce, obiadek, MM, MM. Jak widzisz, póki co o 17 podaję samo mleko.

A tak w ogóle to ostatnio miałam Dzień Czepliwości i napisałam do Nestle dlaczego słoiczki z owocami po 8mż są o pojemności 200g, skoro we wszelkich dostępnych schematach żywienia napisane jest, ze max. dzienna porcja to 150g. Poinformowano mnie, ze robią tak z myślą o dzieciach, które jedzą 100g dziennie :baffled: Chyba zadam to samo pytanie Bobovicie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry